taas karanteeni

ti 22.2.2022

LUMILINNA

Tänään on palindromipäivä 22022022. Se ei juuri ilahduttanut, kun Visarannasta tuli viesti uudesta karanteenista, joka jatkuu 1.3. asti. Etelässä on hiihtolomaviikko ja nuoriso oli varautunut tulemaan Jussin luo torstaina. Nyt siitä ei tule mitään. Liikkeellä on flunssan oireita, siis yskää ja nuhaa. Kaikki asukkaat testataan. Koronasta ei ole tietoa, mutta kaikkihan hoitokodissa on mahdollista.

Vierailin eilen kävellen lumipyryssä Visarannassa. Jussin toinen puoli kasvoista oli kirjavan keltainen sängystä putoamisen seurauksena. En ottanut valokuvaa. Hyvä, että kävin, sillä seuraavaan tapaamiseemme on runsas viikko aikaa. Toivottavasti mitään vakavampaa ei ole tiedossa.

ke 23.2.2022

Aurinko pilkahteli pitkästä aikaa, mutta pakkasta oli rutkasti. Mittarissa oli aamulla -18 astetta. Annalla ja Miikalla alkoi talviloma.

SUVELAN MÖKKI TALVIUNESSA

Miika lähetti panoraamakuvan käydessään tarkistamissa, että mökillä oli kaikki hyvin. Hän jatkoi matkaa Laviaan ja palaa huomenna perheen kanssa meille. En vieläkään osaa sanoa, että minun luokseni. Anna ja pojat tulevat yökylään. Se tarkoittaa elämisen makua.

Visarannasta tuli viesti, että koronatestaajat iskevät tänään ja tuloksista ilmoitetaan aikanaan.

to 24.2.2022

Voiko kamalampaa päivää olla, kun aamu-uutiset kertoivat Ukrainan sodan alkaneen ja illalla Visarannasta tuli huonoja uutisia.

TARJOLLA TORTILLOJA, SPAGHETTIA, KANASUIKALEITA, KERMAISTA JAUHELIHAKASTIKETTA JA TULISTA SALSAA YHDEKSÄLLE HIIHTOLOMALAISELLE

Hiihtolomalaiset tulivat ruoka-aikaan. Mummin keittiössä lähes kaikki kattilat olivat käytössä.

LASKIAISPULLAT MAISTUIVAT

Laura toi Laviasta jälkiruoaksi herkulliset laskiaispullat. Jokainen sai täyttää ne maun mukaan. Tarjolla oli kermavaahtoa, mansikkahilloa ja marsipaania. Miikan perhe jatkoi illalla matkaa Espooseen, vaikka Otso ja Visa olisivat halunneet jäädä serkkujen kanssa yöksi. Anna ilmoitti tomerasti, että edellinen kerta oli niin villi, ettei hän halua paimentaa neljää poikaa kerralla.

pe 25.2.2022

Kurjuus jatkuu.

Jussilla on todettu korona. Visarannan johtajatar Heidi soitti torstai-itana ja lääkäri Minna tänään. Hoivakodissa on lääkärin kertoman mukaan todella paha tilanne. Kaksi kolmasosaa asukkaista on koronassa ja osa henkilökunnasta myös. Asukkaat yritetään pitää huoneissaan, mutta osa vaeltelee, joten pöpöjä on liikkeellä. Karanteeni jatkuu näillä näkymillä 5.3. asti, mutta suositus on, että käyntejä vältellään kunnes tilanne on rauhoittunut.

Pelästyin, kun lääkäri kysyi, onko hoitotahto tehty. Hän suositteli, että jos tulee tarve raskaaseen tehohoitoon hengityskoneessa, sitä ei annettaisi, koska se huonontaa elämänlaatua entisestään. Jussilla on edelleen yskää ja nuhaa, mutta ei kuumetta.

HELPOTUS

Vietin levottoman yön ja tein aamulla kotitestin. Rauhoituin, kun se oli negatiivinen. Pysyttelen nyt kuitenkin varmuuden vuoksi kotosalla. Anna, Samu ja Miska lähtivät susheille ja lupasivat palata kauppakassin kanssa.

PIPA ON VAJAAN VUODEN IKÄINEN POIKAKISSA

Pojat hihkuivat käytyään Kissakoti Kattilassa. Nyt näyttää kovasti siltä, että Pipa muuttaa viikon kuluttua uuteen kotiin!

la 26.2.2022

Kotiterassikeli alkoi tänään. Olen odottanut jo kovasti aurinkopäiviä. Eilisen räntäsateen jälkeen tuntui ihanalta istahtaa hetki parvekkeella ja tuijottaa aurinkoon.

KEVÄÄN ILOJA

Minulla on meneillään lukupiirin kirjana Katja Kallion Tämä paljas sydän. En näe lukea sitä iltaisin huonossa valossa, mutta nyt parvekkeella se onnistui mainiosti. Oli pakko korkata olut kaveriksi.

KAAMEA JÄÄKELI

Olin suunnitellut tekeväni pitkän kävelylenkin aurinkoisessa säässä. En tehnyt. Jalkakäytävät olivat jäässä ja vaarallisen liukkaita, vaikka minulla oli piikkikengät. Vatsanahka oli piukeana, kun pääsin takaisin kotiin. Karhu auttoi siihenkin.

ke 2.3.2022

Olen viettänyt hiljaisia kotipäiviä. Olen toki käynyt lyhyillä kävelylenkeillä, mutta jalkakäytävät ovat edelleen petollisen liukkaita. Jussin omahoitaja Kerttu soitti, että hänkin oli ollut koronassa ja viikon poissa töistä. Kun hän oli tullut Jussin huoneeseen, tämä oli ilahtunut ja huudahtanut: Anna tuli!

Kuuntelen uutisia useammin kuin koskaan. Elämästä on tullut entistä pelottavampaa. Olin jo hetken toiveikas, että maailma avautuu, mutta se oli turha toivo. Nyt takana on kaksi vuotta koronaa ja kaksi vuotta edellisestä lomamatkasta Thaimaahan. Katselen haikeana kuvia. Tässä linkki Chiang Maihin, jos joku muukin haluaa herkistellä.

Osallistuin eilen jo neljänteen suomalaisia naiskirjailijoita käsittelevään zoom-kurssiin. Vuorossa oli Eeva Kilpi, jonka Tamara ihastutti nuoruudessani. Luin myös Naisen päiväkirjan, joka oli kiehtova, vaikka siinä ei tapahtunut juuri muuta kuin havainnointia kesän vietosta mökillä. Sitä minäkin olen kokenut ja odotan joka talvi seuraavaa mökkikautta.

pe 4.3.2022

Tunsin itseni aamulla hyväksi ihmiseksi, kun reippailin auringonnousun myötä uimahallille. Jalkakäytävät olivat järkyttävän liukkaita pakkasyön jäljiltä. Vesijuoksu sujui jo lähes rutiinilla, paitsi että erehdyin ottamaan liian ison vyön enkä saanut sitä tarpeeksi tiukalle. Vielä on oppimista.

AAMU-AURINKO

Eilen kirjastossa alkoi uusi kirjoituskurssi. Miska Karhu opasti meitä oman äänen löytämiseen. Meitä ennestään tuttuja Kynäilijät ryhmästä oli kolme. Kurssi jatkuu toukokuuhun asti. Parasta siinä oli, että ehdimme tehdä kahden tunnin aikana runsaasti harjoituksia.

Visarannan suunnalta ei ole kuulunut muuta, kuin muistutus, että vuokra pitää maksaa ajallaan. Odottelen edelleen pelonsekaisin tuntein kaupungin laskua hoitokuluista. Karanteeni päättyy huomenna. Toivottavasi pöpöt ovat jo haihtuneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.