kolea vappu

la 30.4.2022

VAPPUMALJA YHDELLE KOTIPARVEKKEELLA

Voi sitä vappuaattoa näinkin viettää, hehkutin nuorisolle, kun laitoin kuvia WhatsAppin Perhepoppoo kansioon. Sukelsin jo eilen vaatehuoneeseen ja jatkoin aamulla urakkaa. Asunnonvaihto on saanut minut siivousvimmaan, jonka loppua ei ole näkyvissä.

KAAOS – HUOM. JUSSIN KADONNUT KARVAHATTU LÖYTYI
HUIPPUSIISTI VAATEHUONE

Lajittelin tärkeät tavarat säästettäviksi, pois heitettäviksi, kierrätettäviksi ja lahjoitettaviksi. Tein taas löytöjäkin. Jussi on kaivannut useana talvena karvahattuaan, jota inhosin. Se lymyili vaatehuoneen peränurkassa. Melkein pelästyin, onko meillä elätti. Sain Visarannassa käydessäni hymyn miehen huulille, kun kerroin löydöstä.

VISARANTA ON LAHDEN TAKANA

Kävelin koleassa tuulessa Visarantaan. Kilautimme kuohuviinimaljat niin kuin aina ennenkin vapun kunniaksi.

KUOHUVIINIMALJAT YHDESSÄ

Jussi oli hetken niin virkeä, että soitimme hänen sisaruksilleen Leenalle ja Eskolle. Sitten voimat loppuivat ja hän nukahti pyörätuoliin. Tällainen vappuaatto tänä vuonna.

su 1.5.2022

Sain ilokseni Annan vappuvieraaksi. Meillä oli tarkka suunnitelma päivän ohjelmasta. Ensin huhkimme, sitten käymme vappulounaalla ja pappaa katsomassa.

AUTOKUORMALLINEN ARVOTAVARAA MATKALLA GALLERIAN VARASTOON

Huhkiminen tarkoitti maalaustarvikkeiden ja kodin nurkissa lepäilevien taulujen viemistä gallerian kellariin, jossa minulla on tukeva hyllykkö. Koti näyttää entistä ehommalta, kun vapaata tilaa tulee lisää. Vaatehuone ei ole enää huippusiisti vaan välivarasto, mutta turhat tavarat ovat lähteneet.

BORASSA VAPPULOUNAALLA

Kävimme Borassa syömässä välimerelliset kasvispizzat. Haimme kaupasta Jussille herkkuviinerin ja hedelmiä. Suklaajuoma maistui niiden kanssa. Mies oli hereillä vierailumme ajan. Ilahduin, kun kuulin, että hän oli päässyt viikolla saunaan. Myös uusi luksusmallinen pyörätuoli on luvassa. Siinä on niskatuki ja sen saa puoliksi makuuasentoon.

Minäkin vietin illalla laatuaikaa puoliksi makuuasennossa sohvalla television äärellä. Kodin kunnostus jatkuu heti aamulla.

ma 2.5.2022

Tunnen itseni hyväksi ihmiseksi. Aamukymmeneen mennessä olin ehtinyt tyhjentää keittiön tasot (aikamoinen urakka) ja pyyhkiä pinnat puhtaiksi. Apuna oli taikasieni ja Eucaa. Jääkaappi näyttää täysin kaljulta, kun irrotin lastenlasten kuvat, magneetit ja kirjaintarrat. Lohduttauduin, että ne pääsevät uuteen kotiin.

KEITTIÖ KIILTÄÄ

Pesin wc:n toiseen kertaan kloritella. Pölynimuri odottaa keskellä olohuoneen lattiaa. Huolestuin eilen, kun huomasin, etten omista päiväpeitettä. Sellainen on tarpeen valokuvausta varten. Kysyin Annalta, löytyykö häneltä. Kyllä vain, pinkkeihin verhoihin sopiva pinkki päiväpeite on nyt parvekkeella tuulettumassa.

ti 3.5.2022

MAKUUHUONE KIILTÄÄ

Koti tuntuu lähes vieraalta ja ah niin siistiltä. Stailasin aamulla makuuhuoneen. Tämän päivän haasteena on pintojen puhdistus. Valokuvaajan käynnin jälkeen aloitan pakkaamisen. Vaatehuoneessa on pino muovilaatikoita ja kaksi kestokassillista sanomalehtiä, joihin käärin astiat. Mutta mihin piilotan laatikot, jos ensimmäiset näytöt ovat jo toukokuussa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.