juhlahumua juhannusviikolla

ti 21.6.2022

Visarannassa oli omaisten iltapäivä. Ilmoittautuneita oli hulppeat 90 henkeä.

Päivä oli helteinen. Kävelin uusilla sandaaleilla Lahdensivuntietä Visamäkeen.

KESÄJUHLATUNNELMISSA

Terassilla oli iloinen puheensorina. Istuimme Jussin kanssa sopivasti katveessa ja nautimme kauniista kesäpäivästä.

VANHAA TANSSIMUSIIKKIA

Ohjelma alkoi kuohuvilla maljoilla ja hanurinsoitolla. Jussilla oli silmät kosteina, kun kaikki kappaleet olivat tuttuja. Kysyin, mitä mieltä hän oli soittajan taidoista. ”Soittaa paremmin kuin minä”, Jussi kommentoi. Meillä oli toden totta joskus venäläinen haitari, mutta Jussin käteen sopi paremmin kitara.

Virallisten puheiden jälkeen pääsimme maistelemaan grillimakkaraa, kahvia ja mansikkakakkua. Oli todella mukavat juhlat, josta asukkaat ja omaiset nauttivat.

to 23.6.2022

Juhannus lähestyy ja sääennuste lupaa jopa hellettä. On todellakin aika siirtyä mökkimisemiin. Jos niin hyvin käy, että Anna saa auton korjaamolta, hän ja pojat tulevat jo tänään Hämeenlinnaan. Käymme huomenna aamulla pesemässä Palokunnankadun asunnon ikkunat ja jatkamme sieltä juhannuksen viettoon. Myös Miikan joukkue on tulossa.

Yövieraiden tulo on saanut minuun vauhtia. Olen tyhjentänyt lähes kaikki pahvilaatikot ja taitellut ne keräyslaatikkoon. Täysiä muovilaatikoita on vielä runsaasti, mutta pinosin ne siististi seinän viereen odottamaan jatkokäsittelyä. Se edistyy hyvin hyvin hitaasti, sillä luen kaikki ihanat tervehdykset vuosien varrelta.

KIRJEITÄ JA KORTTEJA VUOSIEN TAKAA

Sisko Jaana on kirjoitellut matkaopasvuosinaan ahkerasti maailmalta. Kaikki on tallessa, samoin Jussin ja minun ensimmäisten yhteisten vuosien kirjeenvaihto, tai paremminkin korttien vaihto. Jussi oli työharjoittelussa silloisessa Tšekkoslovakiassa ja muisti useallakin postikortilla. Oi niitä aikoja.

SUOMEN KASARMIN PIHAPIIRI REHOTTAA

Olen ottanut tavaksi tehdä aamuisin reippaan sauvakävelylenkin. Myllymäen maastossa riittää uutta katseltavaa. Vanajaveden opisto toimii nykyään Jaakonkadulla, mäen korkeimmalla kohdalla. Uudesta kodistani sinne on mukavan lyhyt matka. Tutkailin tosi tarkoituksella opetustarjontaa ja löysin ilokseni tiistaimaalarit. Ryhmä kokoontuu syksyllä aamupäivisin, mikä sopii minulle loistavasti. Siitä on jo aikaa, kun viimeksi olen maalannut akryyli- ja öljyväreillä.

OLOHUONE, MOVILAATIKOT OVAT MENOSSA VARASTOON
OLOHUONE
KIRJAT OVAT KAHDESSA RIVISSÄ, KESTOKASSIT LÄHDÖSSÄ MÖKILLE

Kun sain järjestelyt valmiiksi, otin ensimmäiset kunnon kuvat uudesta kodista. Jatkossa laatikot ja kestokassit häipyvät olohuoneesta. Odotan kärsivällisesti, että saan verhot ikkunoihin ja spottilamput kattoon.

KEITTIÖ

Kummasti vaan silmät ovat tottuneet enemmän tai vähemmän hallittuun kaaokseen.

MAKUU- JA TYÖHUONE
KYLPYHUONE, KIITOKSET IMMOLLE PESUKONEESTA
PARVEKE ON KESÄKEIDAS

Tällaista siis uudessa kodissani juhannuksen alla. Olen kovasti tyytyväinen, sillä koti tuntuu toimivalta ja omalta, vaikka vuokralla asunkin.

JUHANNUSHYVÄÄ JUSSILLE JA VÄHÄN ITSELLEKIN

Kävin kauppakierroksella. Ostin juhannushuumassa herkkuja Jussille ja hemmottelua itselle.

HEMMOTTELUA

Olen käyttänyt Annan tekemiä ihovoiteita, Niveaa ja Lumenea, mutta nyt hankin tarjouksesta Cliniquen ylellistä kasvovettä ja Avènen raikasta mineraalisuihketta mökille. Ennakoin myös syksyn maalauskurssia ostamalla uusia siveltimiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.