narrin matka sauvojen maailmassa

  1. Sauvojen Ässä. Narri oli edennyt jännittävällä ja osittain vaarallisella matkalla pienen arkanan maihin. Sauvat vetävät häntä puoleensa. Kultainen soihtu valaisee ihmeellisellä liekillä punahehkuisen taivaan. Narri ei uskalla mennä liian lähelle, sillä hän pelkää ympärillä leiskuvia salamia.
  2. Herruus. Jonglöörit heittelevät soihdun valossa palavia sauvoja, jotka saavat ilmassa kieppuvat energiasäteet hehkumaan. Narri tuijottaa tuleen ja tuntee, miten häneen virtaa uutta voimaa.
  3. Hyve. Tuntuu, kuin hän vapautuisi jostain raskaasta painosta. Hän löytää sisäisen rauhan. Taivas on kirkastanut, soihdut sammuneet ja ilma on kevyttä hengittää. Narri levittää viittansa maahan ja vaipuu keveään uneen.
  4. Täydentyminen. Kun hän herää, maailma on uudistunut. Ei, hän on itse uudistunut. Hän on valmis kohtaamaan uusia ihmisiä avoimin mielin. Entinen epäluulo ja varovaisuus ovat kadonneet. Elämä odottaa.
  5. Taistelu. Narri masentuu, sillä ihmiset eivät toivota häntä tervetulleiksi. He kääntävät selkänsä, sade piiskaa kaupungin katuja eikä kukaan tarjoa yösijaa. Mikä sai hänet kuvittelemaan, että elämästä tulisi yhtäkkiä helppoa. Narri nostaa leuan pystyyn, vetää hupun päähän ja asettuu bussikatoksen alle odottamaan parempia aikoja. Hän ei aio luovuttaa ilman taistelua.
  6. Voitto. Aamulla kaikki on toisin. Töihin lähtijät säälivät yksinäistä kulkijaa. Yksi heistä ojentaa narrille pahvimukillisen kahvia ja toinen rinkelin. Narri lähtee kulkemaan eteenpäin. Ohi ajava autoilija huomaa laihan hahmon ja tarjoaa kyytiä. Narri ilahtuu ja kertoo etsivänsä lähintä luostaria. Sellainen löytyy, autoilija kaartaa portin eteen ja jättää narrin ystävällisten nunnien huomaan.
  7. Rohkeus. Luostarissa on meneillään suurisuuntainen kunnostustyö. ”Olemme rukoilleet jumalaa, että hän lähettäisi luoksemme riuskan työmiehen”, abbedissa sanoo ja katsoo hyväksyvästi narria. Tämä kumartaa ja ilmoittautuu ruokapalkalla urakkaan. Hän on täynnä tarmoa, kun huomaa, että nunnat arvostavat hänen työpanostaan. Illalla narri ottaa viittansa taskusta huilun ja soittaa ihmeen kauniita säveliä jumalan kunniaksi. Nunnat kuuntelevat hartaina ja kiittävät ihmeellisestä armolahjasta.
  8. Nopeus. Luostari kimaltelee auringon säteissä. Piispa tulee tekemään lopputarkastuksen. Nunnien kuoro laulaa ja narri säestää heitä huilullaan. Piispa on vaikuttunut. ”Narri, olet tehnyt suuren palveluksen, olen kuullut lahjakkuudestasi. Haluatko jäädä tänne täysihoitoon viettämään hyvin ansaittua vanhuutta?” Narri häkeltyy. Hänen matkansa on kesken. Hän kieltäytyy kohteliaasti ja ilmoittaa, että hänellä on vielä paljon opittavaa ennen kuin on aika jäädä lepäämään.
  9. Lujuus. Narri on oppinut luostarissa keskittymään. Hän on saanut uskoa itseensä, kykyihinsä ja sisäisiin voimavaroihin. Hän lähtee luostarista valmiina kohtaamaan uudet haasteet. Hän luottaa, että löytää keinot selviytyä ja oppia uutta.
  10. Torjunta. Narri ei pääse helpolla. Hän kokee matkan varrella epätoivoa, masennusta ja sairautta. Kun hän toipuu, hän uskoo, että vaikeudet ovat voitettavissa, kun uskoo itseensä ja suhtautuu elämään huumorinpilke silmäkulmassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.