tarotkurssi ahlmanilla

KIRJOITTAJAN TAROT – KIEHTOVA KESÄKURSSI

ma 27.6.2022

Miten tarotkortit ja kirjoittaminen liittyvät toisiinsa? Monin tavoin! Kurssilla tutustutaan korttien symboliikkaan ja opit käyttämään niitä oman kirjoittamisesi apuna. Voit hyödyntää taroteja esimerkiksi henkilöhahmojen luomisessa, tarinan rakentamisessa tai kielikuvien kehittelyssä. Korttien avulla pääset myös tutkimaan omaa itseäsi, kirjoittajuuttasi ja luovaa prosessiasi. Opettajana kirjailija ja sanataiteen opettaja Päivi Haanpää.

KURSSIPAIKKA ON KARTANOSSA

Tätä kurssia en voinut ohittaa! Ahlmanin opisto Tampereella on tuttu vuosien takaa. Kesäkurssi hyvässä seurassa ja täysihoidossa on loistava irtiotto arjesta. Meitä kurssilaisia on 14 ja kaikki tietenkin naisia. Houkuttelin kynäilijäryhmästä tutun Kaisan kaveriksi. Päivä oli helteinen, mutta luokka sinisessä kartanorakennuksessa oli onneksi ilmastoitu.

ERILAISIA TAROTKORTTIPAKKOJA

Päivi perehdytti meidät tarotkorttien maailmaan. Ehdimme tehdä ensimmäisen päivän aikana pieniä harjoitustehtäviä. Ensimmäisessä saimme valita kortin, joka kuvasti itseämme. Valitsin jostain kumman syystä auringon.

AURINKOKORTTEJA ERI PAKOISTA

Radio Hämeen sääennuste varoitti aamulla tukalasta helteestä. Aurinkokortissa on kuvattu jättimäinen lähes pelottava paiste. Kaksi alastonta lasta kirmaa vihreällä nurmikolla. Olisinpa edelleen se elämään luottava lapsi, joka ei tiennyt, että eteen tulee asioita, joille ei itse voi mitään. Eeva Kiven sanoin, vanhuus olen seikkailu, joka koettelee ihmistä.

PAHOLAINEN, AURINKO JA KUU

Toisessa harjoituksessa työskentelimme parittain. Päivi ohjeisti nostamaan kolme satunnaista korttia ja kehittämään niiden avulla lyhyen tarinan. Hän antoi kullekin alkusanat.

Alussa oli paholainen, joka virnisti ilkikurisesti valmiina toimintaan.

Sitten tapahtui niin, että aurinko häikäisi.

Se tarkoitti, että yön uneksimisen jälkeen on aika palata valoon.

Iltapäivällä tarkastelimme korttien maisemia. Jatkamme huomenna harjoituksia.

VILLIÄ ILLANVIETTOA

Istuimme iltaruokailun jälkeen hetken Kaisan kanssa tilaviinien hyvässä seurassa majapaikkamme Annalan terassilla. Yöuni virikkeellisen päivän jälkeen oli syvä.

ti 28.6.2022

Aamiaisella oli tarjolla lämpimiä sämpylöitä, leikkeleitä, kananmunia, puuroa ja jogurttia. Kaikki maistui siitä ilosta, että pääsi valmiiseen pöytään.

LEHMÄT MATKALLA LAITUMELLE

Teimme aamulenkin ja ihailimme lehmien marssia laitumelle. Olemme toden totta keskellä maaseutua.

Ensimmäinen tehtävä oli nostaa päivän kortti. Sain sauvojen kakkosen herruuden. Se lupasi energiaa. Päivän teema oli henkilöhahmot ja elementit tuli – ilma – vesi – maa.

AINEKSIA TARINAN JUONENKÄÄNTEISIIN

Valitsin henkilökseni maljojen kuningattaren. Kirjoitimme tarinan, jossa henkilö sai seurakseen neljä korttia. Ne johdattivat käänteisiin.

TAROTKIRJALLISUUTTA

Päivän pitkä harjoitus vei pienen arkanan maiden tarinoihin. Minun ja kahden kurssitoverin haasteena oli kirjoittaa sauvoista numerojärjestyksessä. Oli uusi kokemus huomata, että ne muodostivat sarjan. Tehtävä purettiin omassa ryhmässä. Se herätti vilkkaan keskustelun korteista inspiraation lähteenä.

Tarina löytyy otsikolla Narrin matka sauvojen maailmassa.

Päivä oli yhtä helteinen kuin edellinenkin. Odottelimme turhaan virkistävää sadetta. Oli ihana istua illallisen jälkeen Kapusta-ravintolan terassilla. Herkuttelimme pistaasijäätelöllä ja keskustelimme kurssitovereiden kanssa kirjoista. Suosituksia tuli yhtä paljon kuin lukupiiritapaamisissakin.

ke 29.6.2022

Kolmas ja viimeinen kurssipäivä. Sääennuste lupaa edelleen tukalaa hellettä. Saimme eilen huoneisiin tuulettimet, jotka toivat helpotusta.

Päivän pitkän harjoituksen teemana oli hyvä ja huono kortti. Valitsin spontaanisti maljojen ässän ja tornin. Kirjoitimme aluksi korttien herättämistä tunteista. Jatkoimme etsimälllä hyvästä kortista huonot puolet ja huonosta hyvät. Se oli erinomaisen ajatuksia herättävä mietiskelytuokio.

Iltapäivällä Päivi kävi iso arkanan korttien merkitykset läpi kirjoittajan kannalta. Pohdimme korttien avulla kirjoittamisen sujumista, esteitä ja ratkaisuja.

Ehdin jo tässä vaiheessa huolestua, että intensiivinen kurssi lähestyy aivan liian pian loppua. Ehdimme tehdä päiväkahvin ja ihanien pavlovaleivosten jälkeen vielä pari pientä kirjoitusharjoitusta ja keskustella tunnelmista. Jäi haikea olo, paras täsmäkurssi ikinä!

VILPOISA PELLAVAPAITA

Poikkesimme paluumatkalla Toijalan pellavatehtaalla. Se oli huikea paikka. Shoppailuintoa ei voinut vastustaa.

Näkemiin Ahlman.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.