heinäkuu on juhlakuu

to 7.7.2022

Mökillä on ollut puuhakas viikko. Anna on vielä tämän viikon töissä ja Samu Kiljavalla leirillä. Seitsemän hengen joukkueemme on uinut ja puuhannut piha-askareissa. Laura on kunnostanut kukkapenkit.

MISKAN KALANSAALIS

Miika on korjannut vuotavat putket, grillannut ja ehtinyt pikkupoikien kanssa yökalaan. Olemme herkutelleet Vanajan kuhalla ja ahvenilla.

AAMUAURINKO HERÄTTELI SYNTYMÄPÄIVÄN VIETTOON
OSTIN ITSELLENI LAHJAKSI UUSIA KIRJOJA KIRJASTOONI

Juhlistimme eilen syntymäpäivääni.

ULPU TOI MUMMILLE SYNTYMÄPÄIVÄKIMPUN

Suloinen Ulpu toi kukkia.

MUMMIN SYNTYMÄPÄIVÄ OLI YHTÄ JUHLAA

Leivoimme poikien kanssa kakkupohjan ja Laura koristeli sen taidokkaasti. Miika taikoi esiin kuohuviinipullon ja pussillisen herneenpalkoja. Arvostin kesäherkkuja.

Otsoa poltteli, kun pelikaverit odottivat kotona. Visa ja Miska jäivät loppuviikoksi seurakseni mökille.

SADEPILVET UHKAAVAT

Miika laittoi järveen poijut ja turvaköyden, jota uimarit eivät saa alittaa tai ylittää.

LÄTÄKÖITÄ LENKKITIELLÄ

Olemme saaneet aurinkoisten päivien jälkeen virkistäviä sadekuuroja. Ne tulivat sopivasti, sillä maa on todella kuiva.

KESÄN ENSIMMÄISET KANTARELLIT OLIVAT PULLEITA

Ensimmäiset kantarellit putkahtivat heti sateen jälkeen. Lisää tallaisia kiitos. Myös metsämansikat punertavat jo lupaavasti.

VISA JA MISKA RAKENSIVAT TORNIN

Vetäydyimme illalla ajoissa suosiolla sisälle, sillä hyttyset tekivät yllätyshyökkäyksiä. Pojille ei tarvitse keksiä ohjelmaa, he keksivät ihan itse.

la 9.7.2022

ONNEA ANNALLE 40v

Tänään on Annamurun syntymäpäivä. Tytär pääsi eilen lähes viiden viikon lomalle. Hän ehti mökille vasta illalla. Myös Miika tuli juhlistamaan juhlan aattoa.

JUHLAHERKKUJA

Ilta oli mitä kaunein. Istuimme rantakeinulla.

JUHLAKANSAA
MIIKAKIN PÄÄSI KUVAAN, MISKA JA VISA KIIPESIVÄT PUUMAJAAN

Miikan herkkukorista löytyi mansikoita, herneitä, sipsejä, sacherkakkua ja kuohuviiniä.

Olen viettänyt helteisen viikon mökillä. Kun Miika, Laura, Otso ja Ulpu lähtivät keskiviikkona, jännitin, miten Miska ja Visa viihtyvät mummin seurassa. Jännitin turhaan, sillä meillä oli mukavaa.

Pojat pelasivat aamupäivisin, sen jälkeen komensin heidät ulos. Ensimmäiset metsämansikat kypsyivät sopivasti.

POIKIEN PUUMAJA

Lenkin jälkeen pojat puuhailivat pihaleikeissä, heittivät tikkaa ja hyppelivät laiturilta järveen. Kokkasin jauhelihakastiketta, joka maistui spagetin ja tortillojen kanssa. Miska nukkui minun vieressäni ja Visa akvaariossa (lasiseinäinen makuuhuone olohuoneen vieressä).

KALAMIEHET VISA JA MIIKA

Anna lähti aamulla Miskan kanssa hakemaan Samua Kiljavan leiriltä.

ANNA LÄHETTI KUVAN SYNTYMÄPÄIVÄHERKUISTA

Miika ja Visa kävivät pävällä kalassa ja saivat kaksi kuhaa. Purimme leirin iltapäivällä. Miika kokosi uuteen kotiini Ikeasta ostetun laatikoston, johon saan talletettua Tärkeitä Tavaroita.

Huomenna vietämme Helen Scherfbäckin syntymäpäivän kunniaksi Suurta Maalauspäivää. Galleria Paperihuone on avoinna klo 12-17. Meillä on monotypiapaja, johon toivomme tietenkin runsaasti osanottajia.

ma 11.7.2022

Toiveeni totetutui, sillä grafiikanpajalla kävi tasaiseen tahtiin vierailijoita. Tiina-Katriinalla oli käsi kipsissä, joten vastuu työnäytöksistä jäi minulle.

AKVARELLIMONOTYPIA VALMISTUMASSA
MAALASIN KUVAN PELLILLE

Maalasin arabikumilla pohjustamilleni offsetpelleille hemaisevia neitosia akvarelliväreillä. Kun pinta oli kosketuskuiva, vedostin ne prässillä.

VEDOS SYNTYI PEILIKUVANA

Sain päivän aikana valmiiksi neljä kelvollista vedosta, jotka viimeistelen vielä akvarelliväreillä.

Kesäkuun kirjoittajakurssi Ahlmanilla jäi polttelemaan. Olen kirjoitellut aamuhetkinä Narrin matkaa. Sain sen viime yönä valmiiksi. Niin kuin opettajamme Päivi Haanpää sanoi, 78 tarotkortissa on koko elämän kirjo.

Tarina löytyy otsikolla Narrin elämänmakuinen matka. Se on minun matkani, joka auttoi selkiyttämään ajatuksia. Taikuri antoi onnen avaimet, mutta otti ne pois. Jätin loppuun avoimen kysymyksen, voisinko saada ne vielä takaisin.

ke 13.7.2022

KESÄN VÄREJÄ VISAMÄESSÄ

Kaupunkipäivät ovat olleet puuhakkaita. Kävin maanantaina katsomassa Jussia. Hän pötkötti vielä aamukymmeneltä sängyssä. Vein tuliaisiksi suklaajuomaa ja rasiallisen pensasmustikoita. Soitimme Esko-veljelle. Jussi jaksoi sanoa heippa.

SADEPILVET

Istuin iltapäivällä parvekkeella lukemassa, kunnes mustat pilvet ja rankkasade karkoittivat sisätiloihin.

MEITÄ KESÄRETKELÄISIÄ OLI YHDEKSÄN

Tiistai oli retkipäivä. Kävimme Paperihuoneen graafikkojen kanssa Sippolassa, Kouvolassa ja Kuusankoskella. Tutustuimme Antareksen grafiikanpajaan ja kolmeen taidenäyttelyyn. Päivä oli poutainen, vaikka sääennusteet olivat luvanneet rajuja ukkoskuuroja.

Tänään on sadepäivä. Kävin pikaisesti kaupassa ja odottelen nuorisoa. He tulevat todennäköisti vasta illan edellä. Olemme menossa porukalla mökille yöksi ja jatkamme huomenna matkaa Visulahteen. Olemme varanneet mökin kahdeksi yöksi. Luvassa on sateinen viikonloppu, mutta se tuskin haittaa vesipuistoväkeä. Minulle on luvassa turvapaikka siskon luona Anttolassa.

NÄILLE PITÄISI KEKSIÄ SÄILYTYSPAIKAT

Vaikka kaupunkipäivästä on tulossa rauhallinen, paha muuttoväsymys on iskenyt. Voisin järjestellä tavaroita, vaan en jaksa. Aluksi minulla oli polttava kiire saada paikat kuntoon, mutta nyt silmät ovat tottuneet, että muuttotavaroita on nurkissa eikä se haittaa. Paha paha.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.