yksin mökillä

ti 26.7.2022

SATUMETSÄ

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen oikeasti yksin mökillä. Osa lapsista on menossa Kiljavalle leirille ja vanhemmilla on kotipuuhia. Jussista ei ole enää mökkeilijäksi.

Jäin, vaikka vessa on käyttökiellossa ja viemärivesi valuu lattialle. Lapioin sitä aamuin illoin ämpäriin ja imeytän pyyhkeisiin.

LIKAVEDENPAISUMUS VESSAN LATTIALLA

Pesin viime kesänä käsin Jussin märkiä lakanoita, tänä kesänä haisevia rättejä, ei kivaa. Tätä iloa on jatkunut lauantaista lähtien.

Luvassa on epävakaista. Olen aina kuin mahdollista ulkona.

KUKKALOISTOA ODOTELLEN

Mökkipiha kukoistaa, kiitos Lauran, joka käänsi kukkapenkit ja istutti uusia perennoja. Osallistuin tuomalla lempikukkieni taimia leinikkejä, harjaneilikoita ja syysleimuja.

MYRSKYN TUHOJA

Miikaa odottaa puuhommat, sillä rinteessä on myrskyn kaatamia puita ja kaksi metsurin kaatamaa pystyyn kuollutta kuusta.

POUTAPILVIÄ, EI KIIRETTÄ SISÄHOMMIIN

Minullakin on sadepäivien varalle mielekästä puuhaa. Mökille on kertynyt aivan liikaa tavaraa. Anna vei jo monta kestokassillista vanhoja leluja, astioita ja kirjoja Fidaan. Lupasin jatkaa inventaariota. Viime viikon suurin saavutus oli, että saimme yhteisvoimin järjestettyä keittiön kaapit toimiviksi. Yhdeksän hengen talouden pyörittämisessä on haasteita.

PELASTANI

Olisin voinut syleillä komeaa nuorta loka-auton kuljettajaa, kun hän pelasti aamupäivällä lomaviikkoni.

Luuttusin vessan lattian ja toivon todellakin, että painajainen on nyt ohi. Kesäparatiisissa on toden totta käärmeitä. Sääennusteen mukaan pävä on lämmin, mutta sade alkaa yhdeltä. Näin kävi, sade alkoi täsmällisesti kello 13.00.

LEENAN KESÄPARATIISI

Olin herkässä mielentilassa. Säästelin Leenanpäiväksi saamaani kuohuviiniä, mutta päätin avata sen nyt Uuden Elämän symboliksi. En tiedä, paljonko virkeitä vuosia on jäljellä, mutta nautin niistä täysillä. Voin hyvin ja yritän kuntoilla, sillä liikkuminen on tärkeämpää kuin mikään muu.

Lukeminen, kirjoittaminen ja taiteen tekeminen pitävät virkeänä. Pirkko Saision Passion jälkeen olen lukenut toisen Marttojen lukupiirin haasteen Sinun Margot. Olen vaikuttunut molemmista ja suosittelen lämpimästi.

to 28.7.2022

Kuvittelin viettäväni suloisen aurinkoisen lomaviikon ulkoilmassa. Toisin kävi.

RUSKEENTIE TULVI MÖKIN NURKALLA

Toissapäivänä satoi, eilen satoi ja tänäänkin taivas on raskaassa pilvessä. Lämpötila on pudonnut rutkasti alle 20 asteen. Lenkkeillä voi tihkusateessakin, mutta rankkasateen alta on pakko siirtyä sisätiloihin.

LEIRILÄISET

Miika lähetti kuvan leirille lähtijöistä. Toivottavasti aurinko paistaa Kiljavalla.

Katselin eilen Viidakkoperhettä ja Unelma-asuntoja auringon alla. En oikeasti haaveile muuta kuin lyhyistä lomamatkoista aurinkoon. Suunnittelimme vuosia sitten Jussin kanssa asunnon vuokraamista Välimeren rannalta, mutta lastenlasten synnyttyä emme malttaneet lomailla talvisin kuukautta pidempään. Ikävä Thaimaahan on edelleen, mutta en osaa kuvitella matkustavani sinne yksin.

pe 29.7.2022

Lomaviikkoni ei ole ollut niin kesäinen, kuin kuvittelin. Oli pakko siirtyä katoksen alle lukemaan, kun keinulla oli jatkuvasti märkää. Istuin shaali harteilla.

JÄRVINÄKYMÄ YLÄMÖKIN SUUNNALTA

Näkymä alas rinteeseen oli ihastuttavan vihreä. Nautin jokaisesta auringonpilkahduksesta. Yö sitä vastoin oli levoton. Heräsin neljän aikoihin rapinaan. Oliko keittiössä hiiriä? Kuulostelin ja muistin, että katon alla asustelee lepakoita. Ne mellastivat aikansa ja minä valvoin. Nukahdin sateen ropinaan. Se kuulosti rauhoittavalta.

Asuntorintamallekin kuuluu pientä toivoa. Kiinteistövälittäjä soitti illalla, että nuoripari oli käynyt katsomassa Palokunnankadun kotia. He olivat kiinnostuneet, mutta oma asunto pitäisi saada ensin myytyä. Minua ilahdutti, että kysyntää tuntuu olevan.

Vakuutin nuorisolle, että pärjään hyvin mökillä, kun kaapista löytyy silliä ja uusia perunoita. Olen syönyt viikonlopulta jääneitä ruokia. Vasta tänään pääsin herkuttelemaan.

HERKKULOUNAS MÖKIN TAPAAN

Tarjosin itselleni lisukkeiksi kananmunan, paistettuja tomaatteja, tuoreita sipuleita ja muutaman lenkkipolulta löytyneen kantarellin sekä tuoreita yrttejä. Viljelylaatikoissa kasvaa sitruuna- ja tavallista timjamia, thai- ja tavallista basilikaa, rosmariinia, valkosipulinvarsia, rucolaa ja lehtikaalia. Kellarista löytyi vielä muutama tölkki olutta. Olin hyvin hyvin tyytyväinen.

SADETTA TULOSSA?

Kävin iltapäivällä tarkistamassa, että rannassa kaikki on hyvin. Järvi oli grafiitinharmaa ja pilvet lähes mustia. Ei todellakaan tehnyt mieli uimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.