mökkiloma tauolla

la 30.7.2022

POIMIN ELINALLE KESÄKIMPUN KIITOKSEKSI KYYDISTÄ

Ei tuntunut haikealta lähteä mökiltä, sillä ilma oli kolea ja sateentihkuinen.

NÄKEMIIN MÖKKI, PALAAN ELOKUUSSA

Taiteilijaystävä Elina erehtyi keväällä sanomaan, että hän voi ajella koska vain mökille, jos tarvitsen kyytiä. Rohkaisin siis mieleni ja kutsuin Ellun käymään. Joimme kahvit ja katsastimme tilat. Pääsin kätevästi Parolaan ja sieltä bussilla numero 5 Hämeenlinnaan.

TUULITUKKA ODOTTAA KAVERIA VIEREEN – LEMPIVERHONI ON ANNAN KÄSIALAA

Täällä ollaan. Vuorikadun koti näytti lähes kahden viikon mökkiloman jälkeen kodikkaalta. Miika kävi viikolla laittamalla nauloja seiniin tauluja varten. Mama kiittää.

TUTUT GRAFIIKANVEDOKSET PÄÄSIVÄT MAKUUHUONEEN SEINÄLLE
TYÖPISTEENI MAKUUHUONEESSA ON TOIMIVA

Aurinko paistoi parvekkeelle. Purin tavarat, laitoin pesukoneen pyörimään ja kävin kaupassa, sillä jääkaappi oli järkyttävän tyhjä.

Reippailen huomenna Visarantaan ja maanantaina odotan kesävieraita yökylään.

ma 1.8.2022

Elokuu, mihin tämä kesä on mennyt? Tuntuu, että mökkiloma vasta alkoi. Annalla on vielä lomaa koulujen alkuun asti, mutta Miika menee jo tänään töihin. Minä lähden loppuviikolla takaisin mökille muutaman kaupunkipäivän jälkeen.

PARVEKE KUKKII TAAS

Visarannassa kaikki oli hyvin. Vein Jussille voimajuomaa ja pensasmustikoita. Istuimme terassilla ja minä kerroin mökkikuulumisia. Jussi ei juurikaan reagoinut. Sain hymyn hänen kasvoilleen, kun lupasin tuoda seuraavalla kerralla tuoreen viinerin.

VIRVELINRANTA
NÄYTTÄVÄ KANASALAATTI OLI PETTYMYS

Poikkesin kotimatkalla testaamaan Virvelirannan terassin. Olut oli kylmää, mutta salaatin kastike minun makuuni turhan makeaa. Paikka järven rannalla oli kyllä kaunis.

ti 2.8.2022

Sain eilen vieraita Tampereelta asti. Perheystävämme Sirpa ja Erkki tulivat bussilla. Pysäkki Eureninkadulla on mukavan lähellä. Kävelin vastaan, esittelin Suomen kasarmin pihapiirin ja tarjosin aperitiivit.

TÄSMÄTULIAISIA

Sirpa toi tuoreita kasvimaan antimia ja mehiläiskasvattaja Erkki purkillisen tämän vuoden hunajaa. Leena kiittää.

LOUNAS PANNUHUONEEN TERASSILLA

Hehkutin, että Pannuhuoneella on tarjolla jättirapuwokkia. ”Oli”, sanoi kassa ja suositteli currybroileria. Se oli kyllä maukasta. Olin katsonut valmiiksi bussi kakkosen aikataulun. Pääsimme sillä Visarantaan.

JUSSI SAI VIERAITA

Jussi tunnisti vieraat ja nautti hyvällä halulla tuoreen viinerin ja rasiallisen makeita mansikoita. Olin vihjannut, mistä hän pitää.

ERKKI TARJOILI MANSIKOITA – HUOM JUSSILLA ON UUSI MENOPELI

Kävelimme takaisin siitä ilosta, että matkan varrella oli virkistyskeidas Virvelinranta. Kävin siellä nyt jo toisen kerran.

VIRKISTYSTÄ VIRVELINRANNAN TERASSILLA

Taivaalle kertyi muistia pilviä, vaikka piti olla poutapäivä. Tarjosin Vuorikadulla iltapalaksi blinejä. Vieraat lähtivät sateen saattelemina iltajunalla paluumatkalle. Lupasin tulla syksyllä viettämään Tamperepäivää.

BLINEJÄ YHDELLE

Tarjoilin itselleni lounaaksi blinejä, sillä taikinaa jäi runsaasti. Anna soitteli, että hän tulee huomenna poikien kanssa hakemaan minut mökille. Kysyin spontaanisti, maistuuko blinikestit. Tytär vastasi, joo nam.

RIPAUS YLELLISYYTTÄ PIENESSÄ MAKUUHUONEESSANI

Kävin hakemassa pesulasta maton, jonka halusin makuuhuoneeseen. Isä toi sen vuosia sitten Marokosta ja se on ollut mökillä. Matto ei näyttänyt likaiselta, mutta mökinhaju oli tarttunut vahvasti. Nyt se pääsi putipuhtaana ilahduttamaan paljaita varpaitani.

ke 3.8.2022

Eilen oli kulttuuripäivä. Vietimme Galleria Paperihuoneella elokuun taiteilijoiden Meri Pauniahon ja Ilma Tahvanaisen näyttelyjen avajaisia. Vieraita oli paljon ja tunnelma kesäinen. Lähdin Ilman kanssa jatkoille ja päädyimme viinilasillisten jälkeen minun luokseni. Houkuttelimme myös Ilman miesystävän mukaan. Tarjoilin blinejä siitä ilosta, että taikinaa oli vielä jäljellä ja lisukkeitakin löytyi.

ANNA, SAMU, MISKA JA PIPA TULIVAT ILLALLA HAKEMAAN MINUT MÖKILLE

Minulla on ollut todella vilkkaita kaupunkipäiviä. Nyr on hyvä hetki siirtyä taas mökille nauttimaan elokuun lämpimistä päivistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.