syystunnelmia

ti 23.8.2022

HAUSKOJA YLLÄTYKSIÄ

Vaikka elokuun lopun päivät ovat olleet yllättävän lämpimiä, ilmassa on jo syksyn tuntua. Viikkorutiinit pitävät minut kaupungissa. Odotan toki pääseväni vielä viikonloppuisin mökille.

Kävin eilen luottakampaaja Terhin luona Aulangontiellä hakemassa väriä elämään. Ajattelin hypätä sieltä bussi kakkoseen ja ajaa Jussin luo Visamäkeen. Myöhästyin ensimmäisestä, mutta kun kävelin Viipurintien risteykseen 2U tuli sopivasti. Kysyin kuljettajalta, minne bussiin unohtuneet tavarat päätyvät. Unohdin edellisellä viikolla vaaleanpunaisen lippalakkini penkille. Kuljettaja osoitti kojelaudalle ja siellähän se oli. Elämä on ihmeellistä.

Toinen hauska löytö oli, kun kotoa lähtiessäni tökin tyhjiä tölkkejä palautusautomaattiin. Paikalle tuli nuori mies, jolla oli vain yksi pullo kädessä. Hän kysyi, huolinko. Huolin ja ihastuin, sain kuvankauniin uuden juomapullon jumppatunneille.

Jussi voi hyvin, mutta parta oli pitkä ja posket entisestään kaventuneet. Tarjosin suklaajuomaa ja banaanin. Jussi kertoi, että kaksi Imatran Voiman kaveria oli käynyt katsomassa. Heillä on mielenkiintoinen projekti meneillään. Sanoin, että hyvä kun käy vieraita.

KÄVELYTIE VISAMÄESTÄ KESKIKAUPUNGILLE KULKEE VANAJAVEDEN RANNASSA

Kävelin takaisin kaupunkiin. Matkan varrella on sopivasti virkistyskeidas Virvelinranta. Oluttuoppi on niin edullinen, että sitä ei voi vastustaa. Vanajavesi oli tyyni. Parasta Hämeenlinnassa on, että välimatkat ovat lyhyet. Bussikyyti on välillä tarpeen. Yritän jatkossa pitää lippiksestä huolta.

ke 24.8.2022

Yllätin eilen itseni varaamalla viikon äkkilähtömatkan! Olen totta tosiaan lähdössä ensimmäistä kertaa ulkomaille yksin. Kyselin kyllä seuraa, mutta kaikilla on omat kiireet. Uskaltauduin ryhtyä toimeen tarotkorttien tulkinnalla ansaitsemillani rahoilla. Eivät ne tietenkään koko matkan hintaa kattaneet, mutta olivat hyvä kannustus.

Ehkä matkakassa karttuu vielä taiteiden yössä. Olen täpinässä ja hehkutan myöhemmin lisää.

pe 26.8.2022

Kirpeä ja aurinkoinen aamu. Viikonlopuksi on luvassa edelleen hellettä. Vedin eilen ensimmäisen kerran pitkään aikaa pitkähihaista ylle, kun kävelin joogatunnille Rauhankadulle.

Jännitin, sillä kiinteistövälittäjä Riitta oli laittanut aamulla viestin, että käy näyttämässä myynnissä olevaa asuntoamme potentiaalisille asiakkaille. Hän soitti puolen päivän aikaan ja kertoi, että he olivat aidosti kiinnostuneita, kalustivat jo innokkaasti, mutta oma piti saada ensin myytyä. Niinpä. Yritän olla tyynen rauhallinen ja tyytyväinen, että kiinnostusta on.

Vietin kulttuuripäivän, sillä moni kesänäyttely on loppusuoralla. Kävin Taidehalli Hämeessä, entisessä lääninhallituksessa ja Café Laurellilla.

Kiinnostavin oli Ars-Hämeen näyttely. Taiteiljat olivat vallanneet upeat lääninhallituksen tilat. Oli todella hienoa nähdä ne. Kyselin, mitä sinne tulee seuraavaksi, mutta kukaan ei tiedä.

PUUHOMMIA

Miika lähetti viime viikonloppuna kuvan halkourakasta. Hommat edistyvät lupaavasti.

UUSIA MAKUJA JUSSILLE

Tänään sain kuvan pojan tilaamista proteiinijuomista, jotka ovat menossa Jussille Visarantaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.