asuntokauppa onnistui!

ke 12.10.2022

AIHETTA JUHLAAN, RENKAASSA VAIN UUDEN KODIN JA PAPERIHUONEEN AVAIMET

Eilen oli jännittävä päivä, kun hartaasti odottamani pankkitapaaminen Nordeassa kiinteistövälittäjä Riitan ja ostajien Ritvan ja Kalevin kanssa toteutui. Ravistin sateenvarjon ja kättelin ostajat. Kun virallinen osuus oli ohi ja odottelimme, että virkailija saa hoidettua tiliasiat, rupattelimme hyvässä hengessä. Ostajat olivat rauhoittuneet suostuttani hinnanalennukseen ja olivat oikein ystävällisiä.

Ehdin myöhässä kuntosalille ja sain iloisia onnentoivotuksia, kun kerroin, että asunto on nyt myyty ja rahat siirretty. Poljin kuntopyörällä oman ennätykseni, sillä adrenaliinia riitti. Tarjosin ystävä Ilmalle viinilasillisen kantapaikassamme Amarillossa treenien jälkeen.

MATKALLA VERKATEHTAALLE ELOKUVIIN

Ehdin käydä kotona kääntymässä ennen kuin oli aika lähteä Bio Rexiin Kino Tavastin näytökseen.

ENKELIN KOSKETUS

Enkelin kosketus tehtiin alun perin kolmiosaiseksi tv-sarjaksi, josta Jane Campion muokkasi teatterilevitykseen upean ja koskettavan elokuvan. Se perustuu päähenkilön omiin muistelmiin ja kertoo köyhään uusiseelantilaiseen perheeseen syntyvän herkän ja aran Janet Framen tarinan.

Elokuva oli upea, mutta pitkä. Keloja oli yhdeksän. Kuva meni mustille kahdenkymmenen minuutin välein, niin kuin ennen vanhaan elokuvakerhojen esityksissä.

Taiteilijaystävät Kukka ja Sulo olivat samassa näytöksessä ja tarjosivat autolla kyydin kotiin. Kutsuin heidät katsomaan, miten asun. Kilautimme kuohuvat maljat. Lupasin ostaa Jussille ja minulle huomiseksi uuden pullon. Oli todella ikimuistoinen päivä, jota oli ilo juhlistaa ystävien kanssa.

JO VUOSI YKSIN

Viimeinen vuosi on ollut elämäni rankin. Nyt tunnen, että olen selvinnyt sekä taloudellisista että henkisistä paineista. Jussi on kotiutunut, tai laitostunut, mutta tuntuu viihtyvän hoivakodissa. Auto ja asunto on myyty. Olen ihastunut minikotiini Suomen kasarmin pihapiirissä. Asunnonmyynti takaa ettei joka senttiä tarvitse laskea. Olen edelleen järkyttynyt, miten kalliiksi Jussin hoito tulee. Toisaalta sen ansiosta uskalsin tehdä perusteellisen elämänmuutoksen muuttamalla vuokralle. Nyt olen omillani.

Käytämme rahoja perheen virkistykseen ja mökin remontointiin. Olen todella helpottunut, että olemme näin pitkällä. Elämä jatkuu toivottavasti valoisammissa merkeissä.

to 13.10.2022

KUKKAILOA

Lähdin eilen toiveikkaana shoppailemaan. Tavoitteena oli löytää uusi uimapuku ja joku ihana tuoksu piristykseksi. En löytänyt kumpaakaan. Haavelin Chanelista, mutta Goodmanin Sokoksella ei ollut sitä valikoimassa. Kävin seuraavaksi liiviliike Sirossa Tavastilassa. Uimapukuvalikoima oli yllättävän pieni ja kokoja puuttui. Intersportissa oli kaunis harmaa-mustakuvioinen, mutta turhan tiukka. Saa nähdä, pääsenkö huomenna altaaseen.

SYKSYN KULTAA MATKALLA VISAMÄKEEN

Jotain kuitenkin löytyi. Muoti-Siskojen ale-tangolta hyvän tuntuinen paita ja CityMarketista Jussille pehmoinen huppari ja tarpeeksi pitkät olohousut.

JUSSI SAI UUSIA VAATTEITA

Visarannan kaapissakin vaatteet kutistuvat, sillä miehellä on usein sääret paljaina.

MALJAT TULEVAISUUDELLE

Juhlistimme asuntokauppoja samppanjalla ja perunaleivoksella. Lupasin Jussille, että hankin hänelle maksullisen fysioterapeutin, kun kaupungin hoivapalvelusta ei lupauksista huolimatta ole kuulunut mitään.

pe 14.10.2022

UUSI UIMAPUKU JA YLELLINEN TUOKSU

Shoppailu rentouttavan joogan jälkeen onnistui eilen yli odotusten. Löysin kelvollisen uimapuvun Tokmannilta ja Sibeliuksenkadun kempparista Chanel 5 tuoksua. Ystävällinen kauppias kertoi, että se on ainoa, jota voi myydä myös astmaatikoille. On mukava tuoksua hyvälle.

TARJOLLA KANTARELLIPIIRAKKAA, COCKTAIL TIKKUJA, LOUKUMIA JA NOUGATIA

Iltapäivä vierähti mukavasti, kun valmistelin tupaantuliaisia. Kutsuin Kynäilijät ryhmämme vierailulle. Tapaamisissa on yleensä paikalla kolmesta viiteen kirjoittajaa. Olin yllättänyt, että olimme kaikki kahdeksan kerrankin paikalla.

SAIN IHANAN HORTENSIAN TULIAISIKSI

Tarjosin kahvia, teetä, pientä suolaista ja pientä makeaa. Manu toi tuliasiksi kylmän kuohuviinipullon. Kohotimme maljat, vaihdoimme kuulumisia ja luimme viimeisimmät tarinamme. Vaikka kaikilla on sama aihe, tarinat ovat mielikuvituksellisia. Aikamatkailu oli huikeaa. Seuraava aihe on haaste, sillä mitä ihmettä voi kirjoittaa teemasta siirtoliike tai siirtymä?

UIMAHALLIN VALOT KUTSUVAT VESIJUOKSUUN

Tänä aamuna oli vielä hämärää, kun kävelin uimahallille. Meillä martoilla on uusi nuori mies ohjaajana. Hän saa meihin vauhtia. Se on hyvä. Ensi viikolla on syysloma ja silloin on taukoa harrastuksista. Ei haittaa, suunnitteilla on viettää pari päivää mökillä syyspuuhissa. Ehkä pääsen sienimetsäänkin.

There are 2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.