syyslomaviikko alkoi sateisena

la 15.10.2022

KULTASADE

En saanut nuorisoa sadesään vuoksi viikonloppuvieraiksi. Taitavat olla sokeria. Pikkuväki syö karkkipäivänä kaksin käsin makeisia. Minä hehkuttelen edelleen asunnonmyynnin suloisissa jälkimainingeissa. En tuhlaa, vaan hyödynnän edelleen kauppojen tarjoukset. Kutkuttaa kuitenkin suunnitella tulevia mahdollisuuksia. Olen katsellut vaivihkaa matkatarjouksia koko joukkueellemme. Kevään hiihtolomaviikko tuntuu vielä kaukaiselta, mutta suunnittelu on kiehtovaa.

LUOMUHERKKUJA

Kävin Inkiväärikaupassa. Laitoin pöydälle houkuttimiksi luomutuotteita. Kulhoissa on mustikoita, manteleita, pähkinäsekoitus, aprikooseja, pellavan- ja auringonkukansiemeniä. Sekoitan niitä luonnonjogurttiin ja lisään ripauksen hunajaa.

Voimaruuan lisäksi liikuntatunteja kertyy viikossa kolme, taidekursseja kaksi ja bonuksena vielä luovan kirjoittamisen työpaja sekä kynäilijät-ryhmämme. Niiden avulla uskon selviäväni pitkästä talvesta. Jos Jussi olisi vielä rinnallani, olisin jo varannut meille talvimatkan aurinkoon. Aikansa kutakin, vaikka se kirpaisee. Tänään lähden sadetta ja tuulenpuuskia uhmaten työhuoneelle temperamaalausten ihmemaahan.

TÄSTÄ ON HYVÄ JATKAA
PÄIVÄN VÄRIT

Jatkoin maalaamista ja edistyin kohtuullisesti. Koska pohjat ovat niin isoja, että joudun maalaamaan lattialla, pari tuntia riitti.

NÄKYMÄ LINNAN SUUNTAAN KIRJASTOSTA

Poikkesin kirjastoon ja istahdin kotimatkalla juomaan lempishottini, jossa on appelsiinia ja inkivääriä.

UUSI KALENTERI, KIINNOSTAVA KIRJA JA VOIMAJUOMA

Kävin vielä illalla sauvakävelyllä ja ihastelin uutta pihapiiriäni, jossa valot tuikkivat.

ILLAN SINEÄ

Huomenna käyn viimeistelemässä maalaukset. On myös Visarantapäivä. Sääennusteen mukaan kävelen sateessa.

su 16.10.2022

LÄHDÖSSÄÄ VISAMÄKEEN

Näin kävi. Tihkusade hiveli kasvoja, kun en halunnut levittää sateenvarjoa.

KULTAINEN RIVISTÖ

Jussi lepäili aamukymmeneltä vuoteessa ja televisio pauhasi täysillä. Tarjoilin mansikanmakuista energiajuomaa ja tummia rypäleitä. Soittelimme Esko-veljelle. Nyt kun Arjakin on eläkkeellä, he ovat kiireisiä. Lupasivat ehtiä isänpäivän aikoihin Hämeenlinnaan.

LEHTIKELI

Kävin pikaisesti kotona syömässä. Sateentihku jatkui, kun kävelin työhuoneelle.

MATKALLA VERKATEHTAALLE BIO REXIIN

Kaupungissa ruska on muuttunut kultasateeksi. Lehtiä on vielä puissa, mutta suurin osa maassa.

ROMANTTISTA VIIHDETTÄ BALILLA

Ilahdutin viikonloppuani elokuvissa. Lippu paratiisiin oli kuvattu Balilla. Sydämessä läikähti, kun näin upeat tutut maisemat. Loistavat näyttelijät ja tropiikin tuulahdus olivat mitä parhainta lääkettä harmaaseen sadepäivään.

ti 18.10.2022

Perheystävät Terttu ja Immo kutsuivat viettämään kulttuuripäivää ja tupaantuliaisiin uuteen kotiin Järvenpäähän. Pääsin kätevästi R-junalla tunnissa perille. Ystävät olivat vastassa.

IMMON KANSSA JÄRVENPÄÄSSÄ

Sadepisarat eivät haitanneet, kun kiersimme minulle ennestään tuttua, mutta nyt uusien rakennusten myötä vierasta kaupunkin.

MINÄ JA SIBBE

Nautimme maittavan lounaan ravintola Huvilassa ja kävimme katsomassa Järvenpään taidetarjontaa. Ehdimme juoda lasilliset Fresitaa Harjukadulla, jossa Tertulla ja Immolla on valoisa kaksio seitsemännessä kerroksessa. Oli todella virkistävä päivä, kiitokset vierailusta. Voin tulla toistekin. Odottelen heitä seuraavaksi Hämeenlinnaan katsomaan tilaustaulua.

ke 19.10.2022

IHANA VALO

Aurinko suorastään häikäisi, kun kävelin aamulla Visarantaan. Jussi pötkötti sängyn päällä ruokalappu kaulassa. Kysyin, mitä hän oli syönyt. Puuroa. Mitä oli päällä? Lusikka. Nauroimme, hoitajan mukaan myös marjoja.

AAMUPÄIVÄHETKI JUSSIN HUONEESSA

Minulla oli tuliaisina tuoretta pullaa (freskopajalta), suklaamacaron leivos (Tertulta), suklaaenergiajuomaa ja banaani. Meillä oli siis makea aamu.

Koska kaupungilta ei ole tullut myönteistä päätöstä fysioterapian jatkosta, sovin, että Miia Visarannasta jumppauttaa Jussia kerran viikossa maksua vastaan. Hän aloittaa jo tänään. Lupasi hieroa miehen jalat treenien jälkeen.

Miia laittoi iltapäivällä viestin, että Jussi oli nauttinut hieronnasta. Nuoriso lähetti peukunkuvia. Olen iloinen kaikista hyvistä hetkistä.

KULTAISIA KOIVUJA VANAJAVEDEN RANNALLA

MInullakin oli hyvä hetki, kun suunnistin jo toisen kerran tällä syyslomaviikolla elokuviin.

Nyt vuorossa oli koskettava tarina ja upeat Irlannin maisemat. Suosittelen.

TULIAISIA MUMMILLE!

Illalla Lavian lomalaisilta tuli viesti, että suppilovahveroita on löydetty.

pe 21.10.2022

Sain kaksi nuorta herraa yövieraiksi. Visa ja Otso viihtyivät yllättävän hyvin pelikoneidensa kanssa.

VISA PIIRSI TERVEHDYKSET MUMMILLE

Kävimme kaupunkikierroksella askartelukaupassa ja Paperihuoneella. Olin kuvitellut, että pojat haluavat pizzalle, mutta yllättäen mummin spaghetti ja jauhelihakastike voitti. Kokkasin myös herkullisen suppilovahverokastikkeen Otson avustuksella.

JÄTSKILLÄ PAPAN LUONA

Laura, Miika ja Ulpu yöpyivät mökillä ja tulivat punaposkisena hakemaan pojat illalla. Miika kokosi vielä yhden hyllykön olohuoneeseeni. Nyt ei ole mitään tekosyitä katsella muuttotavaroita lattialla. Huomenna käärin hihat.

There is one comment

  1. Terttu &Immo

    Hyvältä näyttää syksyn värit kuvissa ja tauluissa🍁🍂👍 Odotamme jännityksellä, miten värit sopeutuvat tänne Harjutielle? Meille voi tullakin ongelmaksi valita oikea kuva juuri tähän seinään…🤔 Olipa kiva kun ehdit piipahtaa meidänkin pikkukylässä – täälläkin saa päivän kulumaan ja paljon tuli askelia kaikille👏

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.