siirtoliike – siirto – siirtymä

MAMA MADDALENA VIERAILI FESTIVAALILLA

Siirtoliike? Kynäiilijät ryhmämme lokakuun haaste sai huulet pyöreiksi. Mitä ihmettä moisesta aiheesta voi kirjoittaa? Mietin aluksi työkuvioita, joissa organisaatiouudistusten myötä siirrot työryhmästä toiseen olivat arkipäivää . Päätin kuitenkin aloittaa shakkipelin siirroista. Ne johtivat pelikortteihin ja yllätys yllätys, tarotkortteihin.

SIIRTOJA

– Sinun siirtosi, Lasse isä kehotti. Vääntelehdin tuolissa, kämmenet hikosivat ja teki mieli lähteä omaan huoneeseen lukemaan Viisikkoja. Tuijotin epätoivoisena mustia ja valkoisia nappuloita. Olin oppinut niiden liikkeet, mutta en osannut suunnitella paria siirtoa pitemmälle. Isä voitti aina ja minä kärsin. Lohduttauduin ajatuksella, että korttipeleissä olin haka. Pelasin isän kanssa kasinoa. Oli huikea hetki, kun onnistuin voittamaan hänet. Isä oli sotavuosina pelannut niin paljon korttia, että osasi ennakoida tilanteet. Siksi voitto tuntui makealta.

Pokeri oli mukavaa ajanvietettä pitkillä työkeikoilla. Laajoilla Neuvostoliiton matkoilla istuin herraseurueessa bussin perällä sikaosastossa pelaamassa panoksina lähes arvottomat kopeekat. Mitä muhkealla rahapussilla tein, sitä en enää muista.

Opiskeluaikana Jussi pelasi teekkarikavereidensa kanssa marjapussia ja pojat opettelivat bridgeä. En innostunut siitä, mutta kahdella pakalla pelattava canasta on edelleen suosikkini. Tunnen kihelmöivää jännitystä, kun saan hyvät kortit. Jussi oli hyvä vastustaja. Hän piti tyynen rauhallisena seitsemän kortin sarjat käsissään, yllätti muut tekemällä canastan toisensa perään ja lopetti kierroksen, kun muilla oli miinuspisteitä käsissä.  Canasta pelasti monta hiljaista iltaa matkoillamme. Istuimme Thaimaan lomilla raukeina herkullisten illallisten jälkeen palmujen varjossa bungalowiemme terasseilla. Joimme Mekong viskiä, kuuntelimme kaskaiden siritystä ja tunsimme kiihkeää jännitystä pelin edetessä.

Tarotkortit ovat korteista rakkaimmat. Niitäkin käytettiin 1400-luvulla Pohjois-Italiassa korttipeliin. Vasta 1700-luvulla on merkintöjä ennustamisesta. Minä en ole selvänäkijä enkä ennusta, vaan kerron korttien merkityksistä ja kysyjä tulkitsee ne oman elämäntilanteensa mukaan. Kortit auttavat päätöksenteossa, sillä ne selkiyttävät ajatuksia. Usein kysyjä tietää sisimmässään vastauksen mieltä polttavaan kysymykseen.

Alter egoni Mama Maddalena on loistanut Hämeen keskiaikafestivaalilla. Hän on saanut vakioasiakkaita, jotka tulevat joka kesä päivittämään kohtalon. Hilpein tapaus sattui viime elokuussa, kun eräs kaunis nuori nainen tuli luokseni ja kertoi, että mies jännittää tavernassa, onko vielä neljäskin poika tuloillaan. Rouva oli nostanut Lanttien Prinsessan, äitiyden kortin, kolmena kesänä ja heillä oli nyt todellakin kolme suloista poikalasta, joista nuorin oli vielä rintaruokinnassa. Voin paljastaa, Lanttien Prinsessaa ei näkynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.