kiehtovia suunnitelmia

pe 21.10.2022

ROOMA KUTSUU ENKÄ HALUA VASTUSTAA

Me teimme sen! Mari ystävä hihkui puhelimessa, kun varasimme yhteistuumin Finnairin lennot Roomaan. Olemme jo kauan puhuneet, että olisi ihanaa tehdä taidematka johonkin kiehtovaan kohteeseen. Meillä on yhteinen tausta taidehistorian opiskelun ja taidekoulun myötä. Mari osallistuu parilla työllä ryhmänäyttelyyn Trasteveressa. Hän houkutteli minut matkalle mukaan. Juhlistamme avajaisia marraskuun alkupuolella. Jännittävää.

la 22.10.2022

Olen selaillut silmät ristissä netissä mukavaa airbnb majapaikkaa kävelyetäisyydellä vanhasta keskustasta. Sovimme, että teemme viikonloppuna varauksia. Myös Villa Borgheseen on syytä tilata vierailuaika, sillä muistan kokemuksesta, että se on tarpeen.

IHANUUKSIA MATKALAUKKUUN

Varauduin matkaan hankkimalla matkalaukkuun uuden vyön ja hauskat nimilaput.

Soittelimme illalla Marin kanssa ja valitsimme kolmen suosikkimme joukosta majoittaja Robertan, joka mainosti airbnb asuntoa otsikolla ”Valoisa ja uusi Trasteveren lähellä”. Saamme käyttöömme koko huoneiston, jossa on kaksi makuuhuonetta, keittiö ja olohuone 70 e yö. Ei paha. Ainoa miinus on, että vanha keskustaan tulee matkaa, mutta julkinen liikenne toimii. Varaus netin kautta Villa Borgheseen onnistui. Matkajärjestelyt on nyt tehty ja voimme ruveta suunnittelemaan kulttuuripitoista ohjelmaa.

su 23.10.2022

Minulla on ollut tehokas viikonloppu. Onnistuin neljän kuukauden asumisen jälkeen saamaan nimeni ala-aulan tauluun. Hämeessä mikään ei tapahdu nopeasti.

IHANAN TYHJÄÄ!

Eilen ja tänään olen purkanut viimeiset muuttolaatikot ja kestokassit, jotka olivat pesiytyneet olohuoneen seinustalle. Mikä ihana tunne, kun sain ne pois silmistä.

VIELÄ VÄHÄN HIENOSÄÄTÖÄ

Valmista ei ole vieläkään, sillä en saa yksin nostettua muovilaatikoita yläkaappeihin. Huonekorkeus on 2,75 cm, joten joudun kiipeilemään. Anna tulee ensi viikonloppuna avuksi.

ma 24.10.2022

KYLMÄ JA KUULAS PUUHAPÄIVÄ

Syksyn ensimmäinen pakkasaamu. Onneksi ei ollut vielä liukasta ja aurinko lämmitti, kun kävelin freskopajalle. Meillä on tiedossa Hämeenlinnan pääkirjaston lisäksi freskonäyttely ensi kesänä Rovaniemen kirjastossa. Se kannustaa tekemään uusia töitä.

Olen onnistunut hiljaisen syyslomaviikon jälkeen ohjelmoimaan päiväni tehokkaasti. Viikon kohokohta on Miskan syntymäpäivä keskiviikkona. Poika soitti illalla ja kutsui mummin vieraaksi. Eihän sellaista kutsua voi ohittaa.

ti 25.10.2022

KOSKETTAVA ELOKUVA

Elokuvakiintiöni tälle syksylle taitaa olla täysi. Kävin eilen katsomassa Suon villin laulun. Olin lukenut kirjan ja pitänyt siitä. Pidin elokuvastakin, mutta kokemusta häiritsi, että tiesin juonen. Plussat kauniisti toteutetulle lopulle, jossa ei ollut turhaa selittelyä.

MYLLYMÄEN KALLIOILLA

Pidän aamumenoista. Kaupungin yllä oli kultainen valo, kun kapusin Myllymäelle.

AAMUVALO

Tiistaimaalarit aloittavat päivät jo heti yhdeksän jälkeen.

HORTENISIANI SOPIVAT HARMAALLE SEINÄLLE

Ripustimme kukkamaalaukset Vanajaveden opistotalon aulatiloihin.

VEDENNEITONI

Jatkoin surrealistimaalaustani, jossa eteerinen vedenneito seisoo valuvassa maisemassa. Seuraavan työn teemme impressionismin hengessä. Opettajamme Laura Valo pohjustaa aiheet lyhyillä taidehistorian kertauksilla. Kuvat ovat tuttuja, mutta niitä voi katsoa aina uusin silmin.

There is one comment

  1. Terttu ja Immo

    Hienoa! Kaikki tiet vievät Roomaan! Oikein hyvää matkaa teille ! Liekö uusi Meloni jo siellä tehnyt ”italojen” kanssa vallankumouksen!? Tuskin vielä ainakaan lunta sataa, kuten meidän Rooma-visiitillä……Teidän on helppo reissata, kun on sinulle jo entuudestaan tuttu kaupunki. Taidematkaan riittää siellä kohteita vaikka pidemmäksi aikaa. Buenos Viaggio!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.