kulttuuria ja juhlahetkiä

to 27.10.2022

SUMUINEN AAMU

Vietin aikana ennen koronaa usein kulttuuripäiviä Helsingissä. Tuntui, että elämä jatkuu, kun kävelin eilen aamulla sumuisen kaupungin läpi asemalle. Maisema oli kuin sadusta. Luin R-junassa lukupiirikirjaa Mikä meidät erottaa. Seuraava tapaapinen on jo ensi maanantaina ja olen vasta puolessa välissä. Sattui hauskasti, että lukupiirin vetäjämme Merja oli samassa junassa matkalla viettämään kulttuuripäivää. Meillä molemmilla oli suunnitteilla käydä Amos Rexissä. Joimme aamukahvit yhdessä ja vaihdoimme lukukokemuksia.

HUIKEA NÄKYMÄ NÄYTTELYTILAAN

Tapasin Annan puolen päivän jälkeen. Hän oli siihen mennessä ehtinyt tehdä lyhyen työpäivän. Amos Rexin näyttely oli elämys.

TUNNELMALLINEN KYLÄMAISEMA

Belgialaisen taiteilijan Hiljainen paraati on veistoksellinen mielenmaisema ja kokonainen puisto, joka sisältää 25 teosta. Taiteilija kutsuu kävijän vaeltamaan arvoituksellisessa, elämän eri vaiheita kuvaavassa puistossa, jossa liike on jähmettynyt paikoilleen. Näyttelyn ikään kuin tuhkaan peittynyt maisema johdattaa hidastamaan tahtia ja kannustaa peilaamaan sisäänpäin — hiljentymään hetkeen.

Kävimme näyttelykierroksen jälkeen lounaalla erinomaisessa vietnamilaisessa Lie-Mi ravintolassa.

SAMU JA MISKA SYTYTTIVÄT KAKKUKYNTTILÄT

TARJOILUA

Sitten olikin aika lähteä valmistelemaan Miskan 8-vuotisjuhlia. Kakut ehtivät sopivasti uunista, kun vieraat saapuivat kuuden jälkeen. Tapasin pitkästä aikaa poikien Tyyne-mummon ja kummeja.

Palasin iltajunalla täysin voipuneena Hämeenlinnaan. Kulttuuripäivä oli vauhdikas, sillä askeleita kertyi lähes 24000, kun pääsin kotiin.

pe 28.10.2022

Sadetta, sadetta. Eilinenkin oli puuhapäivä. Kävin aamulla viimeistelemässä kirjaston ryhmänäyttelyyn menevät freskot. Joogan jälkeen kävelin Aulangontielle tutun parturin Terhin luo. Koska ystäväni taiteilija Mari on siviiliammatiltaan kampaaja, en voi lähteä hänen kanssaan Roomaan hiukset hapsottaen.

Sade yltyi, kun jatkoin matkaa Visarantaan. Kävin kahvilla odotellessani bussia. Jussi oli suihkun jälkeen raukea ja lepäili. Hän kertoi jo toisen kerran käyneensä Nummelassa perheystävien luona. Mies virkistyi, kun sai tuoreen viinerin ja suklaajuomaa.

SYKSY

Olin aika märkä sateenvarjosta huolimatta, kun ehdin illan edellä kotiin. Miten ihmeessä ohjelmaa tuntuu olevan aivan liikaa. Onneksi illan kynäilijät ryhmä oli peruutettu. En todellakaan olisi jaksanut enää lähteä sateeseen.

la 29.10.2022

Olin reipas ja lähdin sauvakävelylle aamuvarhain. Keli oli kostea ja tyyni, vaikka luvassa on myrskypuuskia.

AAMUHÄMÄRÄ VUORIKADULLA

Reippaus johtui siitä, että eilen alkanut viikonloppukurssi Kynästä kiinni Virpi Paanasen johdolla tarkoittaa, että vietän koko päivän pienen ryhmämme kanssa Kumppanuustalolla. Luvassa on vähän teoriaa ja paljon harjoitustehtäviä. Pääsimme jo eilen tekemisen makuun. Tekstiä syntyi tasaiseen tahtiin. Päivän voimasanat olivat edistä ja syvennä.

TUNNELMARUNO

Kirjoittaminen oli mukavaa. Nautin reippaan päivän harjoituksista. Runokin syntyi spontaanisti. Jos tarinat kiinnostavat, niitä löytyy otsikolla Pidä kynästä kiinni.

su 30.10.2022

AAMUN KULTAINEN VALO

Kellot on siirretty taas normaaliaikaan. Iladuin, kun nukuin kuuteen. Siis kesajan mukaan seitsemn.

Raivostuttaa kirjoittaa, kun ukkasin eilen nppimistölt yden vokaalin ja yden konsonantin. h ja ä ovat kateissa. Miten imeess kirjoitan sanan meenlinna. Marssin uomenna Twebsiin ja ostan kirjaimet takaisin!

Sain Miikalta hyvän vinkin. Hän kehotti ostamaan irtonäppiksen. Minullahan on sellainen pöytäkoneessa. Kytkin piuhan usb-porttiin ja h:t ja ä:t pelittivät. Tietotekniikka on ihmeellistä. Ei kukaan ole niin viisas kuin insinööri. Tähän Jussi jatkaisi, paitsi kaksi insinööriä.

ANNA TULI AAMUKAHVILLE

Anna tuli päiväkylään. Tai oikeammin työhommiin. Hän vaihtoi haalarin ylleen ja lähti Raunan ja Laurentin luo maalaamaan jonkun ulkoritilän. Sadesäät ovat estäneet homman edellisinä viikonloppuina.

Minä kävin viemässä kirjastolle kolme maalausta Hämeen Taidearttelin ryhmänäyttelyyn. Avajaiset ovat huomenna. Ehkä menen katsomaan, kelpuuttiko juryttäjä ne galleriaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.