vaarallisen liukasta

to 5.1.2023

JOULURUUSU KUKKII EDELLEEN

Olen yrittänyt olla kovasti varovainen, kun jalkakäytävät ovat liukkaat. Ei auttanut. Gallerian sisäpihalle johtaa äkkijyrkkä liuska, Se oli hiekotettu, mutta pahus, irtosoran alla oli jäätä. Mätkähdin eilen mahalleni ja laitoin tietenkin käden eteen. Päähän ei sattunut, käteen sattui. Sattuu vieläkin.

Ensimmäinen ajatus oli, näkikö kukaan. Toinen ajatus oli, miten pääsen pystyyn. Pääsin omin voimin, ei tullut ritareita apuun. Nyt polvet ovat mustelmilla, mutta housut ehjät. Käsi on tukisiteessä, kiitos Tiina-Katriinan.

POPINOSSA OLI LOUNASLISTALLA KAMPELAA JA VUOHENJUUSTORISOTTOA

Tapasimme lounaalla Popinossa. Kävimme yhdessä ostamassa Hämeenlinnan Taiteilijaseuran näyttelyn avajaistarjottavat Prismasta.

HÄMEENLINNAN JOULUVALOT

Ehdin käydä kotona vaihtamassa vaatteet, Kättä särki, mutta lähdin urhoollisesti illanviettoon.

TIINA-KATRIINA LASTOITTI KÄTENI

Onneksi viiniä pystyy juomaan vasemmallakin kädellä.

PITSIHELMATYTTÖSET PÄÄSIVÄT SEINÄLLE

Avaisissa oli paljon tuttuja. Ripustimme eilen 15 taiteilijan työt. Se oli melkoinen palapeli, mutta onnistui.

pe 6.1.2023

Lapsuudessani ajelimme aina loppiaisena Lahteen juhlistamaan isän Hilda-äidin syntymäpäivää. Minun loppiaiseeni kuuluu kirjaston näyttelyni purku. Onneksi käteni voi jo paremmin. Arvelen jaksavani kantaa viisi taulua sujuvasti työhuoneelle.

Olin eilen niin toistaitoinen, että vietin kotipäivän. Liukastumista seurannut tärsky oli sen verran kova, että liikkuminen sattui. Mutta kun vetäydyin sohvan nurkkaan tukeva voileipä ja oluttölkki seurana, olo oli ihan hyvä. Katselin Areenasta uutta sarjaa Lupausten linnake. Se vaikuttaa kiinnostavalta.

la 7.1.2023

Selvisin liukastumisesta mustelmilla. Käsi toimii ja olen todella helpottunut.

KIRJASTON NÄYTTELYTYÖT MAHTUIVAT KAHTEEN KANGASKASSIIN

Se toimii jopa niin hyvin, että uskaltauduin kantamaan kirjastolta viisi siellä ollutta taulua työhuoneelle.

ARABIKUMILLA SIVELLYT PELTILAATAT KUIVUMASSA

Jäin askartelemaan peltilaattojen parissa, sillä olen lupautunut ohjaamaan kahtena viikonloppuna akvarellimonotypiakurssin Hämeen Taidearttelin tiloissa. Leikkasin pellit pienemmiksi, pesin ja kuivasin ne huolellisesti ja sivelin lopuksi arabikumilla. Kuivuttuaan ne ovat käyttövalmiita.

su 8.1.2023

Raaka tuuli ja yhdeksän asteen pakkanen ovat saatelleet mennen tullen ulkoilua. Kävin eilen Visarannassa ja olin aivan jäätyä matkalla. Jussi oli iltapäivällä sängyssä, televisio huusi täysillä ja mies oli umpiunessa. Kun hän heräili, katselimme yhdessä, miten Kerttu Niskanen hiihti kolmanneksi Tourissa. Jussille taatelikakku, tummat rypäleet ja mansikanmakuinen energiajuoma maistuivat.

UUSI MATKALAUKKU JA VANHA REPPU – OLEN VALMIINA KEVÄÄN MATKOILLE

Tänään kävin Citymarketissa tutkailemassa matkalaukkuvalikoimaa. Haaveilin, että löydän pehmeän tummanharmaan keskikokoisen laukun, jossa on neljä pyörää. Tasan yksi kappele löytyi ja sehän riitti. Vedin ruokaostokset kilpaa tuulenpuuskien kanssa kotiin. Koristelin laukun murutarroilla ja olin tyytyväinen.

Huomenna alkaa arki ja riennot, mutta tänään nautin vielä suloisesta rauhasta. Jääkaapissa on valmisruokaa ja oluttakin löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.