tammikuun arkea ja juhlaa

ma 9.1.2023

SILMÄNILONA ORANSSEJA JA VALKOISIA RUUSUJA

Juhlapyhät ovat onnellisesti ohi. Olen toipinut hyvin liukastumisesta ja purevasta pakkasesta. Arkirutiinit alkavat tällä viikolla. Maanantaina freskopaja ja tiistaina kuntosali. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti, vietän kaksi ylellistä päivää Naantalin kylpylässä Liin ja Kaizun seurassa. Meidän piti mennä jo joulukuussa, mutta se peruuntui sairastapauksen vuoksi. Ensi viikolla Linnan marttojen lukupiiri ja vesijuoksuryhmä aloittavat kevätkauden. Minä muiden mukana. Olen lukenut joululomakirjaksi valitun Kari Hotakaisen Opetuslapsen. Suosittelen.

Tapasin nuorisoa joululomalla, mutta nyt heillä on ollut kotihommia. Anna innostui kalustamaan kolmion uusiksi. Pojat saivat isomman makuuhuoneen ja Anna muutti ruusunpunaiseksi maalaamansa pienempään huoneeseen. Olohuone on saanut turkoosin värisen seinän. Anna otti eilen videopuhelun, joten näin ihanuudet livenä.

Ulpu 4v on aloitttanut päiväkoti Lintukodossa, jossa Anna oli alle kouluikäisenä hoidossa. Perinteet jatkuvat. Jussi ja minä olimme naapureiden kanssa perustajajäseniä. Isät nikkaroivat huonekaluja ja me äidit ompelimme lakanoita ja verhoja. Minäkin, hauska ajatella näin vuosikymmeniä myöhemmin. Kevät- ja joulujuhlat olivat merkkitapauksia, kun lapset esiintyivät ja oma kokki tarjoili herkkuja.

Jussin vointi on ennallaan, paitsi että hän tuntuu olevan entistä väsyneempi. Viime käynnillä Jussi nukkui suurimman osan aikaa, vaikka oli keskipäivä. Heräsi sentään syömään tuomiani herkkuja. Hoitajat vakuuttavat, että Jussi syö hyvin, mutta mielestäni hän on laihtunut järkyttävän paljon. Ilmeisesti ruoka ei imeydy. Surullista.

ti 10.1.2923

Eilen pyrytti lunta. Kahlasin aamulla Parolantielle Taidearttelin työhuoneelle. Testasimme Elinan kanssa peltilaattojen ja prässin toimivuutta. Toimivat. Nyt voin rauhallisella mielellä odottaa viikonloppukurssien toteutumista.

SILLALLA TUULI JA MAIEMA OLI TASAISEN HARMAA

Lumisade jatkui. Kahlasin iltapäivällä Aulangontielle Hätilään luottokampaajani Terhin Hiuslinjaan. Kävelymatka kaupungin halki kesti lähes tunnin. Palasin iloisena uudet kuparinpunaiset kiharat hiuksissa. Askeleita päivän mittaan kertyi lähes 15000. Tulisipa kevät ja lenkkarikelit.

KUNTOSALIKAUSI ALKOI

Tasapainoklinikan kevätkausi alkoi tänään. Ryhmämme on edelleen mukavan pieni. Neljän hengen joukkoon tuli kaksi uutta naista. Ilma ja minä jatkamme vanhoina konkareina, samoin ohjaajamme Laurent. Tuntui hyvältä, kun viikottaiset harrastukset käynnistyvät.

to 12.1.2023

Minulla on meneillään irtiotto arkeen. Saavuin eilen vesisateen saattelemana Onnibussilla Turkuun. Lii ja Kaizu ottivat kyytiin ja pääsimme sopivasti iltapäivällä perille Naantalin kylpylään.

NAANTALIN KYLPYLÄN AULASSA

Olen ollut täällä ennenkin, mutta en muistanut, miten ylellinen paikka on.

KATKARAPUSALAATIT CAFE ROMASSA

Nautimme hulppeat katkarapusalaatit heti majoittumisen jälkeen. Allasosastolla ei ollut tungosta. Kelluimme lämpimässä ulkoaltaassa sadepisarat kasvoilla. Illalla ravintola Rucola tarjosi aidon oloisia italialaisia makuja.

KÄVELYREITTI KULKI MEREN RANTAA

SATAMA

Tänään sade oli lakannut ja onnistuimme tekemään reilun buffetaamiaisen jälkeen tunnin lenkin.

PALUU KYLPYLÄN ILOIHIN

Ajoitus oli hyvä, sillä sade jatkui iltapäivällä. Hemmottelin itseäni kasvohoidolla. Lii oli sitä mieltä, että hehkuin palattuani. Ainoa huono puoli oli, ettei ollut suotavaa uida ja saunoa heti hoidon jälkeen. Onneksi on vielä huominen päivä. Vietin siestaa sillä aikaa, kun ystävät pulahtivat altaaseen.

YLELLINEN THAI-ILLALLINEN

Illallinen Thai Gardenissa oli tunnelmallinen, runsas ja maukas, Minä valitsin lempikeittoni Tom yam kungin, Lii tiikerirapuja ja Kaizu ankanrintaa. Ruoka tuli niin nopeasti, että joimme aperitiivit jälkiruuaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.