mustavalkoista

ti 24.1.2023

TALVEN VÄRI ON HARMAA

Kävelin eilen Visamäkeen ja katselin maisemaa, joka todellakin oli mustavalkoinen. Valopilkkuja ei näkynyt. Tuntuu, että elämäkin on mustavalkoista. Arkirutiinit ovat alkaneet, mutta jotain piristystä kaipaisi.

Tarjoilin Jussille mandariineja ja energiajuomaa. Hoitajat kertoivat, että mies on kävellyt omasta huoneestaan päiväsaliin asti rollaattorin avulla. Vaikutti väsyneeltä, mutta jutteli sentään muutaman sanan.

VÄRIÄ ELÄMÄÄN

Päätin aloittaa pitkästä aikaa kuntokuurin. Poikkesin paluumatkalla kauppaan ja ostin pelkästään terveellisiä ruoka-aineksia. Olen taas kokannut kotiruokaa, joka maistuu paremmalta kuin valmisannokset. Ehkä näillä eväillä mielenmaisemakin kirkastuu.

to 26.1.2023

MATKALLA PÄIVYSTÄMÄÄN GALLERIA PAPERIHUONEELLE

Eilen tuli hyviä uutisia. Uusi galleriatyöntekijämme Jade pääsee aloittamaan jo ensi viikolla. Päivystin eilen iltapäivällä ja jatkan tänään. Vedostin öljypohjaisilla väreillä kukka- ja eläinkortteja vanhoista laatoista. Puuha on muuten mukavaa, mutta siivoukseen saa varata aikaa ja se on sotkuista.

KOTIPIHA ON JÄINEN SEIKKAILU

Keskikaupungilla jalkakäytävät olivat mukavan sulia, mutta pihapiiri järkyttävän liukas. Olen nykyään ylivarovainen ja rouskuttelen piikkikengillä märkien jääkenttien yli. Pysyin pystyssä.

pe 27.1.2023

KEVÄÄN TULPPAANIKAUSI ON AVATTU

Tammikuu tuntuu todella pitkältä,. Viherviikkoni on sujunut paremmin kuin kuvittelinkaan. Itse kokattu ruoka maistuu ja yöunet ovat olleet rauhallisia. Kaupunki oli pimeä, kun kävelin aamukahdeksaksi uimahallille. mutta kotimatkalla häikäisevä auringonpaiste ilahdutti.

Odottelen nuorisoa huomenna kylään. Lapsiraati äänesti mummin jauhelihakastikkeen ja tortillojen sijasta lounaspaikaksi Raxia. Mummille se sopii, sillä jääkaapista löytyy vain terveystuotteita.

su 29.1.2023

KISSA PÖYDÄLLÄ

Sain lauantaina ensimmäiseksi kissavieraan. Pipa kierteli katsastamassa paikat ja asettui sitten sängyn päälle. Nuoriso oli matkassa täysilukuisena. He aloittivat viikonlopun vieton uimahallissa.

Tapasin uimarit myöhäisen lounaan merkeissä Goodmanilla. Anna, Laura, Ulpu ja Miika jatkoivat matkaa Visarantaan. Minä lähdin Otson, Visan, Samun ja Miskan kanssa Vuorikadulle. Pojilla oli pelikoneet mukana, joten he viihtyivät mainiosti.

VISA INNOSTUI KUVAAMAAN PIPAA

Anna ja pojat lupasivat jäädä yöksi. Yllättäen myös Visa halusi jäädä. Hetken pähkäilimme, missä poika mahtuu nukkumaan. Kasasimme sohvatyynyistä vuoteen lattialle. Hyvin se sujui, vaikka olikin vähän muhkurainen.

PELIKONEIDEN HUUMAA

Tänään pääsin kokkaamaan taas kerran lasten lempiruokaa, siis jauhelihakastiketta ja spagettia. Anna ja minä herkuttelimme kasvisvokilla. Vieraat pääsivät kotimatkalle valoisan aikaan. Minä tein reippaan päivälenkin ja päätin viettää illan hyvien elokuvien parissa.

PIPA OLI KUIN KOTONAAN

Katsoin eilen Pipan kanssa Alfred Hichcockin elokuvan Nainen katoaa. Pidimme molemmat siitä kovasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.