terveellinen elämä?

ma 30.1.2023

JÄNNITTÄVÄÄ MITÄ SUPERFOODIA PUSSEISTA LÖYTYYKÄÄN

Olen voinut huonosti jo runsaan vuoden Jussin sairastumisen vuoksi. Kun viimein ymmärsin, että on asioita, joille en voi mitään, rauhoituin. Jussi on hyvässä ympärivuorokautisessa hoidossa ja minä olen omillani. Olen huomannut, että järki ja tunne eivät kulje samaa matkaa. Vieläkin ahdistaa, kun vietän iltoja yksin kotona. Radio ja televisio ovat vuorotellen päällä, etten tukehdu hiljaisuuteen.

Olen syönyt suruuni ja painoa on kertynyt turhan paljon. Olen juonut olutta ja viiniä tainnuttaakseni itseni iltaisin uneen. Olen pyörinyt aamuyön tunteina hereillä ja toivonut, että aamu tulisi pian. Lapset ja ystävät ovat toki olleet tukena, mutta omille ajatuksille ei voi mitään. Olen harrastanut lähes vimmaisesti taiteen tekemistä, kirjoittamista ja liikuntaa. Ne vievät ajatukset hetkeksi pois arjen harmaudesta.

INKIVÄÄRIKAUPASTA LÖYTYI LUOMUA

Huomasin viikko sitten Facebookissa ilmoituksen, jossa luvattiin timanttinen tulevaisuus kahdeksan viikon terveyskuurilla. Päätin osallistua verkkokurssille, vaikka ei se ilmaista ollut. Nyt olen innosta piukeana lukenut ja kuunnellut videoita kehon hyvinvoinnista.

Ensimmäinen tärkeä oppi on, että päivittäin kannataa juoda 2-3 litraa puhdasta vettä, ei vichyä. Se on paljon. Laitoin keittiön pöydälle vesikannun, jotta pysyn laskuissa.

Toinen tärkeä oppi on, että hyvinvointi aloitetaan kahden viikon kehon puhdistuksella. Ei onneksi sentään paastolla, sitäkin on kokeiltu. Puhdistus tarkoittaa VHH eli vähähiilihydraattista ruokavaliota. Sallittuja ovat kasvikset, marjat, laadukkaat öljyt, siemenet ja pähkinät sekä puhtaat proteiinit. Superfoodit ovat suositeltavia. Kaloreita ei lasketa, vaan kuunnellaan kehon reaktioita. Jo nyt lähes viikon vankalla kokemuksella olo tuntuu kevyemmältä.

ti 31.1.2023

YLÄRIVISSÄ RAAKAKAAKAOTA, SPRIRULINA VIHERJAUHETTA, DOTOX-YRTTITEEPUSSEJA, HAMPPUPROTEIINIA JA LIOTETTUJA CHIAN SIEMENIÄ. ALARIVISSÄ HAMPUNSIEMENIÄ, CHIAA, PUHDISTAMATONTA MERISUOLAA, PÄHKINÄSEKOITUS JA SPIRULINAA

Testasin tänään varovasti uusia juttuja. Aloitin päivän sekoittamalla lasilliseen vettä puoli teelusikallista luomu ruokasoodaa ja jatkoin juomalla toisen lasillisen vettä, jossa oli ruokalusikallinen omenaviinietikkaa. Sekoitin superfoodeja ja kotimaisia mustikoita kreikkalaiseen jogurttiin. Huomenna testaan blenderin, sillä smoothiehin voi helposti sekoittaa vaikka mitä.

ke 1.2.2023

Olen vakuuttunut, että kahdeksan viikon terveyskuuri on parasta, mitä olen oivaltanut pitkään aikaan. Tuloksia virkeydestä on jo nähtävissä, sillä yllätin itseni siivoamalla keittiön!

PUHDAS KEITTIÖ ON ILO

Superfoodit ovat nyt rivissä ja käyttövalmiina. Kokosin aamulla blenderin ja totesin sen helppokäyttöiseksi. Ihastuin Aasian matkoillamme vihersmoothieen. Pilkoin kokonaisen syöntikypsän avokadon, palan kurkkua sekä salaatinlehtiä. Kookosmaito olisi ollut ihanteellinen neste, mutta sen puutteessa kokeilin jogurttia ja vesitilkkaa. Sekoitin joukkoon puristettua sitruunaa ja pienet määrät superfoodia.

ENSIMMÄINEN VIHERSMOOTHIENI OLI PIENI PETTYMYS

Totta puhuen maku oli hyvin terveellinen. Ehkä kookos ja ripaus tuoretta minttua raikastaisivat. Päivän ruokalistalla on kaali-porkkana-purjokeitto tofun kera. Kokkasin sen jo eilen, Sen jälkeen sopivin välein jogurttia ja mustikoita sekä pähkinöitä ja kasvismunakas. Päivän mittaan ei todellakaan tule nälkä, sillä suositeltavaa on syödä kolmen-neljän tunnin välein. Tärkeintä on muistaa juoda paljon vettä. Yritän.

KREIKKALAISTA JOGURTTIA JA MUSTIKOITA SEKÄ VOIMAPÄHKINÖITÄ

Valmentajat hehkuttavat, että aamuisin kannattaa kokeilla rasvakahvia, johon voi vielä lisätä raa’an kananmunan. Pelkkä ajatuskin tuntuu kaamealta. Raportoin, jos maistan. En ole vakuuttunut…

UTELIAISUUS VOITTI, TÄSSÄ ON NYT RASVAKAHVIA!

Ihminen on outo otus. Päätin, että en kokeile, mutta kokeilin kuitenkin. Koska pidän kookoksen mausta, lopputulos oli parempi kuin kuvittelin.

Näin sen tein. Keitin vahvan tummapaahtoisen kahvin, lisäsin tilkan mantelimaitoa ja ruokalusikallisen verran kylmäpuristettua kookosöljyä. Sitä voi käyttää elintarvikkeena ja loistavana ihovoiteena. Laitoin kaikki blenderiin ja sekoitin. Ei pahaa, siis ihan juotavaa, mutta tuskin siitä tämän puhdistusjakson jälkeen tulee suosikkia. Ei voi tietää.

pe 3.2.2023

Toinen rasvakahvikokeiluni oli yllätys. Lisäsin kahvin ja joukkoon kananmunan ja yllätyin, sillä blenderi vaahdotti sen mukavasti. Maku oli oikeasti hyvä ja jaksoin sen voimin mainiosti puoleen päivään asti.

VADELMASMOOTHIE MAISTUI JA TULPPAANIT ILAHDUTTAVAT SILMIÄ

Myös toinen smoothieni onnistui. Kävimme viime kesänä Annan ja pikkupoikien kanssa Kankaisten marjatilalla poimimassa vadelmia. Pakastimesta löytyi vielä pari rasiallista. Laitoin blenderiin reippaasti marjoja ja nesteeksi kookosmaitoa. Lisäsin sekaan superfoodeja ja tuoretta mintuua, Maistui hyvältä, suosittelen.

la 4.2.2023

Olen yllättynyt, miten hyvin jo lähes kaksi viikkoa terveyskuuria on sujunut. Nälkä ei ole tullut ja mikä parasta, paino on pudonnut päivä päivältä ja tunnen itseni hyväksi ihmiseksi. Hyvä minä.

HAAVEKUVA

Minulla on tietokoneen takana voimakuvia, joista keskimmäisenä loistaa Cabaret. Haaveita saa olla. Minun haaveeni on olla yhtä sutjakka kuin Liza Minelli kuvassa. Tätä vauhtia olen tuota pikaa uimapukukunnossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.