helmikuun iloja

la 4.2.2023

TULPPAANI-ILOA

Nyt kun olen jo tottunut kevennettyyn elämäntapaan, olen tyytyväinen. Olo on virkeä ja nukun hyvin. Nälkä ei ole tullut. Kysymys on vain valinnoista. Hyvinvointivalmentajat korostavat, ettei kahdeksan viikon jakso riitä, vaan terveellisyydestä tulee elämäntapa. Tavoitteeni on, että syön täsmähyvää, mutta herkuttelen sopivina hetkinä.

Edessä on viikon etelän loma. Silloin ajattelin syödä edelleen hyviä kasvisruokia ja hyviä proteiineja, mutta viini on sallittua. Eihän ihminen voi mennä Teneriffalle nauttimatta kaikesta ihanasta. Minulle tämä kevytruokailu on helppoa, sillä en välitä makeasta. Kun muut tilaavat jälkiruuaksi jäätelöä tai leivoksia, minun valintani on espresso tai lasillinen punaviiniä ja juustotarjotin.

Hullua kyllä, en ole kahden viikon aikana kaivannut olutta enkä viiniä. Kävin ystäväni Ilman kanssa ravintolassa parantamassa maailmaa. Amarillosta ei löytynyt alkoholittomia viinejä, mutta pikkupullollinen alkoholitonta kuohuviiniä oli hyvä ratkaisu. Hämmästelin, sillä se oli oikeasti hyvää.

PÄIVÖLÄN KUVISLUOKKA

Vietin torstain ja perjantain Päivölässä. Minulla ja Tiina-Katriinalla oli ilo opettaa kuvataidelinjalaisille kaksi päivää grafiikan tekniikoita. Aloitimme pohjustamalla peltilaatat arabikumilla perjantain akvarellimonotypia kokeiluja varten. Oppilaat olivat tehneet etukäteen kuivaneula ja carborumdunlaattoja, joita he vedostivat öljyväreillä meidän opastuksellamme torstaipäivän.

Perjantaipäivä oli helpompi, sillä akvarellimaalaus oli nopeaa ja siistiä puuhaa. Oppilaat olivat ahkeria, kokeilunhaluisia ja taitavia. Meillä on pääsiäisen jälkeen vielä toinen opetusjakso grafiikan merkeissä.

UUDET ÖLJYVÄRIT, MITÄ NÄILLÄ SYNTYYKÄÄN…

Tuhlasin saman tien palkkiorahat taidetarvikeliike Ultramariinissa. En ole pitkään aikaan maalannut öljyväreillä. Nyt sille ei ole mitään estettä.

su 5.2.2023

Tänään ei syödä runebergintorttuja eikä muutakaan makeaa. Terveysviikot jatkuvat. Kokkasin kylmän gaspachokeiton ja hyväksi havaitsin. Lämmitän lounaaksi eilisiä broilerinsuikaleita ja uunipunajuuria. Illalla herkuttelen mustikka-vadelmasmoothiella ja avocadosalaatilla. Ensi viikolla on lupa syödä hedelmiäkin. Lomamatkaan on aikaa runsaat kaksi viikkoa. Poikkesin eilen Visarannasta palattuani kirpputorilla ja hemmottelin itseäni ostamalla pari kesäpaitaa.

JÄÄKUKKIA PARVEKKEELLA, TULISIPA JO KEVÄT

Viime yö oli kylmä. Odottelen pakkasen lauhtumista ja lähden valoisan aikaan lenkille. Minulla on vaihteeksi kotiviikonloppu. Mietin, kaivanko imurin siivouskomerosta. Sen päälle on kerääntynyt tavararöykkiö. Ehkä huomenna…

ti 7.2.2023

Viikko on alkanut vauhdikkaasti. Työskentelin maanantaina aamupäivällä freskopajalla. Siellä on aina lämmin tunnelma, sillä ryhmä on pieni ja työskentelytilaa on runsaasti.

FRESKOHOMMISSA

YHDEN FRESKON VALMISTAMINEN KESTÄÄ NELJÄ VIIKKOA, SILLÄ LIIMAUSKERTOJA JA KAKSI JA NIIDEN PITÄÄ KUIVUA ENNEN KUIN VOI JATKAA

On hauska rupatella ja juoda pullakahvit aherruksen lomassa.

FRESKOJANI PAROLAN KIRJASTOSSA

Kävimme graafikkoystävä Paulan kanssa katsastamassa freskonäyttelymme Parolan kirjastossa. Se oli tasokas ja tyylikäs.

TUORE AKRYYLI-ÖLJYVÄRIMAALAUS

Tiistaiaamuna ahkeroin Vanajaveden opistolla. Jatkoin akryylilla maalaamiani teoksia öljyväreillä. Pinta sai kiiltoa ja värit syvenivät. Tästä on hyvä jatkaa.

ke 8.2.2023

Keskiviikko oli tehokas kulttuuripäivä. Ystävä Mimi on jäänyt eläkkeelle ja halusi tulla tutustumaan Hämeenlinnaan. Lupauduin oitis paikallisoppaaksi.

VANAJAVESI OLI OSITTAIN SULA

Reippailin aamujunalle vastaan. Mimi oli tyytyväinen, kun juna Järvenpäästä oli nopea. Aloitimme kierroksen Galleria Paperihuoneelta, jatkoimme Skogsterille katsomaan svengaavaa 60-lukua ja sieltä Taidehalli Hämeeseen Katri Stenbergin hurmaavaan näyttelyyn.

POPINOSSA LOUNAALLA

AHVENFILEET OLIVAT HERKULLISIA

Lounas Popinossa oli maukas. Tarjolla oli tuoreita ahvenfileitä. Ne sopivat terveysviikoilleni, kun vaihdoin perunat kasviksiin.

Lupasin tarjota kahvit minun luonani. Poikkesimme matkalla Wetterhoffille. Hetken tauon jälkeen lähdimme uudelle kierrokselle. Nyt vuorossa oli Taidemuseo, jossa oli ilo katsella Vexi Salmen ystävien näyttely. Olin ollut avajaisissa, mutta silloin väentungoksessa ei pystynyt syventymään teoksiin. Nyt oli väljää ja näyttely kiinnostava. Saatoin Mimin puoli neljän junalle ja kävelin kotiin. Älyranneke näytti 23400 asketa. Hyvä minä. Muistin venytellä ja sen jälkeen on suloista viettää ilta television äärellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.