zen kortit – uusi tuttavuus

ZEN PAKKA ON KUVANKAUNIS

Nostin Kynäilijöiden tapaamisessa kortin, jossa oli kultainen perhonen ja teksti Harhakuvista irrottautuminen. Tarot korteissa se vastaa Aikakautta. Jäin miettimään, miten hyvin se sopii mielentilaani. Aloitin kolme viikkoa sitten kahden kuukauden hyvinvointivalmennuksen. Se on verkkokurssi, joka sisältää elämäntapa- ja ruokaohjeita. Olen vakuuttunut, että sijoitus on kannattava, sillä paino on lähtenyt lupaavaan laskuun ja mieli virkeä. 

Aloitan aamut juomalla lasillisen vettä, johon sekoitan tilkan omenaviinietikkaa. Menettelee vaikka en ole etikan ystävä. Sen jälkeen keittelen rasvakahvin. Luitte oikein. Kuulostaa kaamealta minunkin mielestäni. Päätin, että en kokeile, mutta uteliaisuus voitti. Sekoitan vahvan kahvin joukkoon ruokalusikallisen kylmäpuristettua kookosöljyä ja toisen luomuvoita sekä tilkan mantelimaitoa. Laitan kaikki blenderiin ja sekoitan. Lopputulos on parempi kuin kuvittelin. Jos haluaa olla energinen koko aamupäivän, mukaan voi rikkoa kananmunan.  

Syön paljon kasviksia, hedelmiä, hyviä proteiineja ja laadukkaita öljyjä. Pieni määrä hiilihydraatteja on sallittua. Valmentajien ohje on, että mitä värikkäämpi annos sen parempi. Jos lautasesi on harmaa, elämäsi on harmaata. Niin totta. Alkuvaiheessa suositellaan lisäämään annoksiin superfoodeja.

Kävin Inkivääri kaupassa, josta löytyi kaikkea kiinnostavaa. Lisäilen nyt smoothein raakakaakaota, hampunsiemeniä, hamppuproteiinia, makajauhetta, levästä valmistettua spiruliinaa sekä chiansiemeniä. Muistan ottaa päivittäin D-vitamiinia ja Omega kolmosta.

VOIMAKUVIA TYÖHUONEESSANI

Kuvittelen olevani kahdeksan viikon kuluttua kuin Liza Minelli Cabaret elokuvan julisteessa! 

Olen lukenut ja kuunnellut voimakirjoja. Paras teoksessa norjalainen hyvinvointivalmentaja Erik Bertrand Larssen kehottaa miettimään tavoitetta elämälle, listaamaan omia arvoja ja kiteyttämään ne kolmeen. Päädyin valitsemaan uteliaisuuden uusiin kokemuksiin, inhohimon niiden toteuttamiseen ja pilkkeen silmäkulmassa. Voisi kai sanoa elämän ilon.

Kirjoittaja kehotti tiivistämään näistä mantran. Koska tarot on sydämen asia, mietin suosikkiani Taikuria. Hän on voimahahmo, jolla on onnen avaimet. Taikuri on veijari, jolla on valta antaa ja ottaa. Haluan myös muistaa hymyn ilon. Taikurihymy oli ensimmäinen ajatus, mutta se muotoutui nopeasti muotoon Tiikerihymy. Jo sana saa suupielet ylöspäin. 

Äänikirjassa Ajattele kuin munkki, kirjoittaja Jay Shetty kiteytti perustarpeemme käsitteillä rauha, rakkaus ja ymmärrys. Jos joku uhkaa rauhaamme, hermostumme. Jos emme tunne itseämme rakastetuiksi, olo on kurja. Jos tunnemme, ettei meitä ymmärretä, se jää vaivaamaan.

Myös kiitollisuus on tärkeää. Nyt kun elämäni on rauhoittunut, tunnen olevani tasapainossa. Kun mietin, mitä vuoden aikana on tapahtunut, se tuntuu uskomattomalta. Jussi on hyvässä hoidossa ja minä olen tyytyväinen minikotiini, jossa asun vuokralla. Asunnonmyyntirahat käytän elämiseen ja omaan sekä perheen hyvinvointiin. Uskon, että elämässä on vielä hyviä hetkiä ja uusia haasteita.

Kirjoittaja korostaa myös, että kannattaa tietoisesti hakeutua samanhenkisten seuraan ja välttää kielteiset ajatukset. Helppo sanoa, mutta ainahan voi yrittää. Minun viiteryhmiini kuuluvat perheen ja ystävien lisäksi sydämelliset Linnan Martat, Tasapainoklinikan kannustavat fysioterapeutit, Paperihuoneen taitavat graafikot, Taidearttelin mukavat freskontekijät, Taija Tuomisen luovan kirjoittamisen työpaja sekä sokerina pohjalla ihanat Kynäilijät. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.