sää kuin huhtikuussa

ti 14.2.2023

ONNITTELUT SISARELLE, JOLLA ON TÄNÄÄN SYNTYMÄPÄIVÄ

Sää kuin huhtikuussa. Näin Radio Suomi kertoi. Päivälämpötilat ovat plussan puolella ja yöt pakkasella. Se takaa, että liukkaat kelit jatkuvat.

TASAPAINOHAASTE LAHDENSIVUNTIELLÄ

Luovan kirjoittamisen paja jatkui maanantaina Visamäessä. Poikkesin matkalla katsomaan Jussia. Hän oli virkeämpi kuin edellisellä kerralla. Tarjosin tuoreen karjalanpiirakan kananmunan ja voin kera sekä hedelmiä.

TASAPAINOHAASTE SUOMEN KASARMIN PIHAPIIRISSÄ

Myös kotipiha on järkyttävän liukas. En lähde nykyään kotoa ilman piikkikenkiä. Käyn entistä harvemmin kaupassa, sillä olen ostellut terveystuotteita runsain määrin. Valmentajat suosittelevat, että ruokaa kannattaa laittaa itse puhtaista aineksista. Se tarkoittaa, että saan syödä keittoja ja patoja useana päivänä peräkkäin. Siihenkin tottuu.

to 16.2.2023

Vedän henkeä alkuviikon harrastuksista. Minulla oli minuuttiaikataulu, sillä maanantaina riensin freskopajan jälkeen Visarantaan ja sieltä HAMK:iin luovan kirjoittamisen työpajaan. Tiistaiaamuisin käyn Vanajaveden opistolla maalaamassa ja heti sen jälkeen kuntosalilla. Keskiviikko ja torstai ovat vapaat. Perjantaiaamuisin vesijuoksen uimahallissa. Kaikki harrastukset ovat mukavia, mutta tauko on paikallaan.

TULPPAANIT TUOVAT KEVÄÄN TUULAHDUKSEN

Olen nauttinut hyvistä elokuvista kotisohvalla. Kiitos YLE Areenalle ja erityisesti Teemalle klassikoista. Olen katsellut viimeksi Klaus Härön hurmaavat elokuvat Tuntematon mestari ja Miekkailija.

Olen myös kirjojen suurkuluttaja. Linnan Marttojen lukupiiristä saa innostavia suosituksia enemmän kuin ehtii lukea. Tammikuun kirja Tommi Kinnusen Pimeät kuut oli sykähdyttävä tarina opettajasta alkeellisissa olosuhteissa sodan jälkeen. Helmikuun haaste Marie Aubertin Mikään ei voisi olla paremmin oli kutkuttava kuvaus eräästä mökkiviikonlopusta. Suosittelen molempia.

la 18.2.2023

On hauska saada uusia elämyksiä. Osallistuin Vanajaveden opiston Ikebana luennolle. Meitä kukkien ihailijoita oli vain kaksitoista isossa auditoriossa.

KIINNOSTAVA LUENTO

Opettajamme Elisabeth Asikainen näytti kahden ja puolen tunnin aikana runsaasti kuvia ja kertoi peruskäsitteistä. Opimme, että sana ike = elää, luoda, sana bana = kukka (tai kivi, oksa,). Tavoitteena on materiaalin henkiin herättäminen.

IHASTUTTAVIA KUVIA

Opimme, että kaiken lähtökohta on rakkaus luontoon. Ikebanassa tärkeää on linjan kauneus, epäsymmetria, vastakkaisten voimien tasapaino, tilankäyttö (tyhä tila on osa asetelmaa), kolmeulotteisuus ja hillitty kauneus. Pääsemme itse kokeilemaan asettelua seuraavalla kerralla. Odotan innolla.

Sain kaksi siilitukkaista nuorta miestä vieraiksi. Miikaa näin vain vilaukselta, sillä hän jatkoi matkaa mökille.

MAGNEETIT EIVÄT TARTU JÄÄKAAPIN OVEEN, MUTTA LEIVÄNPAAHDIN PELITTI

Visa sen sijaan piti minulle seuraa. Poika tutki kaikki komerot ja teki hyviä löytöjä. Luulin vieneeni magneettikirjaimet mökille, mutta niitä löytyi lisää kirjahyllystä.

KOLME SIILITUKKAISTA HERRAA

Tarjosin pojille maittavan kalakeiton ja hedelmäsalaattia. He poikkesivat kotimatkalla katsomassa Jussia. Sain ilokseni kuvaviestin.

su 19.2.2023

TERKKUJA ISOLTA KIVELTÄ!

Tänään tuli uusi kuvaviesti. Espoossa näyttää olevan lunta enemmän kuin Hämeenlinnan korkeudella,

SUOMEN KASARMIN PIHAPIIRI

Kyllä minunkin pihapiirini oli valkoinen, kun kävin päivälenkillä. Valitsin kotiin tultuani sunnuntaiviihteeksi elokuvan Mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia, Se oli todella koskettava. Ehkä kokeilen seuraavaksi jotain kevyempää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.