toteutuvatko unelmat?

su 12.3.2023

MUUMIMUKISSA VETTÄ, SEN VIERELLÄ PUOLUKKASMOOTHIE SEKÄ HEDELMIÄ JA SUPERFOODEJA

Odotan jo malttamattomasti kevätauringon lämpöä. Parvekelasit ovat vielä tiukasti kiinni, mutta avaan ne heti, kun pakkaset hellittävät. Terveysviikot ovat sujuneet paljon helpommin kuin kuvittelin. Kahdeksan viikon hyvinvointivalmennus on loppusuoralla. Meneillään on jo viimeinen viikko, mutta jatkan omatoimisesti. Olen ollut äärettömän tyytyväinen, sillä olen saanut paljon uutta tietoa terveellisestä ruokavaliosta. Ostin aluksi superfoodeja luontaistuotekauppa Inkivääristä, mutta huomasin pian, että Citymarketista löytyy kaikkea ihanaa hyllykaupalla. Olen aikaisemmin ohittanut ne asiasta mitään ymmärtämättä.

AINEKSET KUKKA- JA PARSAKAALIGRATIINIIN QUINOAN KERA

VUOKA VALMIINA UUNIIN SIENIKASTIKKEEN LISÄÄMISEN JÄLKEEN, NESTEENÄ KOOKOSMAITOA

TÄLLAINEN SIITÄ TULI, QUINOA KYPSYI 15 MINUUTISSA

Aamuisin siis rasvakahvi, hyvää edelleen, ja marjasmoothie superfoodien sekä Omega kolmosen sekä täsmävitamiinien kera. Päivällä itse kokattuja vihanneksia, kalaa, kanaa tai tofua. Välipalaksi naposteluporkkanoita ja pähkinäsekoitus. Illalla vihreä salaatti proteiinien kera. Suosin luomukananmunia ja raejuustoa. Herkkuhetkiin hedelmäsalaatti ja kreikkalaista jogurttia. Neitsytkookosöljyä käytän sekä sisäisesti että ihovoiteena.

Nälkä ei yllätä ja kaikki maistuu. Nyrkkisääntö on, ettei ruokailusta pidä tulla ähky, mutta nälkäiseksi ei saa jäädä. En laske kaloreita, sillä se tuntuu ahdistavalta. Vaaka näyttää viisi kiloa vähemmän kuin aloittaessani. Jos noudattaa ruokavaliota 80 prosenttisesti, 20 prosenttia voi irrotella huoletta.

VÄRIÄ KEVÄÄSEEN KIRPPUTORILTA ALLE VIIDELLÄ EUROLLA

Viiniä ja olutta olen juonut vain matkalla, mutta en aio hylätä niitä jatkossa. Sain lähetteen laboratoriokokeisiin maaliskuun lopussa. Toivon, että varsinkin kolesteroliarvot ovat kääntyneet laskuun, sillä en halua syödä lääkkeitä. Parasta kaikesta on, että herään nykyisin virkeänä ja odotan innolla uusia haasteita.

SISKO LÄHETTI KUVAN OTSIKOLLA ”KAPKAUPUNKI, ESIMAKUA TULEVASTA ”

Yksi niistä on tuleva pääsiäismatka Etelä-Afrikkaan. Sisko Jaanan piti lähteä matkanjohtajaksi, mutta hän joutui perumaan. Mietin, lähdenkö yksin täysin tuntemattomaan seuraan, mutta päätin uskaltaa. Suurin huoleni oli, että olen ainoa sinkku. Sain kuitenkin sisäpiiritietoa, että muitakin yksin matkustavia on. Olen jo matkakuumeessa, vaikka lähtöön on vielä melkein neljä viikkoa. Olen aina rakastanut kutkuttavaa tunnetta vatsanpohjassa, kun tiedossa on seikkailu.

ma 13.3.2023

Kevät etenee turhan hitaasti. Jokainen valoisa päivä ilahduttaa, mutta pakkaset takaavat, ettei lumi sula vielä aikoihin.

PIHAPIIRISSÄ RIITTÄÄ LUNTA

Viikko näyttää tääs kerran hyvin ohjelmoidulta. Kävin aamulla freskopajalla ja illalla meillä on Paperihuoneen hallituksen kokous. Huomenna en pääse maalaamaan, sillä onnistuin varaamaan ajan silmälääkäriltä. Onneksi ehdin sentään kuntosalille.

Keskiviikkona on Visarantapäivä ja torstaina menemme Tiina-Katriinan kanssa vetämään taidetuokion Ukrainakeskukseen. Se on vapaaehtoistyötä parhaimmillaan.

Taiteilijat ovat vallanneet linja-autoaseman ja viikonloppuna siellä vietetään avajaisia. Olen lupautunut olemaan mukana tarotkorttien kera.

ti 14.3.2023

Olen suunnattoman helpottunut. Jännitin, onko silmänpohjarappeuma edennyt huolestuttavasti, sillä näköni ei todellakaan ole hyvä. Silmälääkäri teki mittauksia ja totesi, ettei huononnusta ole tapahtunut edellisen käynnin jälkeen. Tulen toimeen, mutta esimerkiksi kaupassa käydessäni en näe pinellä painettuja tuoteselosteita. Hyvinvointivalmentajat kehottavat välttämään tuotteita, joissa on runsaasti lisäaineita. Niinpä ostan nykyään tuttuja hyväksi havaittuja perusaineksia. Olen luopunut valmisruuista ja kokkaan nykyään itse. Se toimii, sillä mausteita saa toki käyttää.

PÄIVÄN PIRISTYS

Olin niin ilahtunut, että poikkesin Goodamnin smoothietiskille. Yleensä teen pirtelöt itse, mutta joskus hemmottelu tekee hyvää.

ke 15.3.2023

Eilen oli elokuvapäivä. Kaupunki oli sulavan lumen ja veden vallassa, kun kävelin Bio Rexiin Verkatehtaalle.

VANAJAVESI ILTAVALOSSA

Käyn silloin tällöin Kino Tawastin klassikkoelokuvanäytöksissä. Niin myös monet muut eläkeläiset, sillä illan näytös oli loppuunmyyty ja monet joutuivat lähtemään pettyneinä.

NOSTALGINEN JA KOSKETTAVA ELOKUVA

Hanna Schygulla loisti kahden tunnin elokuvan valovoimaisena tähtenä. Nautin, vaikka sota-aikaan sijoittuva elokuva herätti myös ahdistavia tunteita.

to 16.3.2023

TAIDETUOKIO UKRAINAKESKUKSESSA

Vietin tänään parin tunnin maalaustuokion graafikkoystävä Tiina-Katriinan kanssa Hämeenlinnan Ukarainakeskuksessa. Keräsimme varastoistamme akvarellipapereita, värejä ja siveltimiä. Innokkaita taiteen harrastajia oli paikalla kymmenkunta.

MAALASIN PUITA

Annoimme tehäväksi valita inspiraatiokortti, jota ei ollut tarkoitus jäljentää, vaan aistia värejä ja tunnelmia. Hämmästelimme, kun nuoret taiteilijat valitsivat kaikkein pienimmät siveltimet. Maalauksista tuli värikkäitä ja taidokkaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.