valoisia pakkaspäiviä

ke 8.3.2023

HYVÄÄ OLOA MEILLE NAISILLE

Kuvittelin lomamatkan aikana, että kevät Suomessa edistyy vauhdilla. Palattuani pakkasta oli parhaimmillaan 20 astetta ja lunta pyrytti kinoksiksi asti.

LUMINEN MAALISKUU

Hyvinvointivalmentajat kehoittavat liikkumaan säännöllisesti terveellisen ruokavalion lisäksi. Lenkkeilen päivittäin ja käyn sen lisäksi viikoittain kuntosalilla ja vesijuoksemassa. HIIT treenit ovat uusi haaste. Aloitan varovasti, en tiedä onko se minun juttuni. Proteiini- ja kasvispainotteinen ruoka on toiminut hyvin. Olen virkeä ja nukun pitkät yöunet.

Juon aamuisin edelleen rasvakahvin. En olisi uskonut, että tykästyn siihen, mutta näin on käynyt. Syön paahtoleivän avocadon kera ja valmistan ison mukillisen marjasmoothieta. Sekoitan siihen superfoodeja ja nautin päivittäin Balance oilia ja Xtendiä. Kuvittelen, että tästä tulee elämäntapa,varsinkin kun hemmottelupäivät ovat sallittuja.

PUNAISTA JA VIHREÄÄ MIELEN PIRISTYKSEKSI

Valitsen nykyään kaupassa värikkäitä aineksia. Kuvan etualalla olevat pötkylät eivät ole toukkia, vaan tuoretta kurkumaa.

VÄRIKÄS KAALI-PAPUPAISTOS JA KUPILLINEN KURKUMAJUOMAA KOOKOSÖLJYN JA MUSTAPIPPURIN KERA

Kypsennän ruuat höyryttämällä, pannulla tai uunissa. Mikroa ei suositella, sillä se tappaa ravintoaineita. Suosin puhtaita raaka-aineita ja luomutuotteita. Kokkaan enemmän kuin aikoihin, mutta valmistan sen verran suuria annoksia, että ne riittävät kahdeksi kolmeksi päiväksi.

HEDELMÄSALAATTIA JA NAISTENPÄIVÄN ILOKSI TULPPAANEJA

Jälkiruuatkin ovat sallittuja. Herkuttelen päivittäin hedelmäsalaatilla ja raakakaakaolla. Kreikkalainen jogurtti sopii hyvin kaveriksi. Kahvin kanssa nautin tummaa suklaata.

pe 10.3.2023

Aamulla oli jo mukavan valoisaa, kun kävelin ennen kahdeksaa uimahallille. Olo oli virkeä, kun keittelin kotiin päästyäni kympin kahvit. Kokkasin thaityyppistä kanakeittoa kookosmaidon ja Miikan tekemän chilitahnan kera. Maku oli lähes aito. Kaipuu aurinkoon heräsi, vaikka Kanarian matka on tuoreessa muistissa.

HETKI ENNEN RAESADETTA

Reippailin iltapäivällä Visarantaan. Taivas oli harmaa, mutta hetkellinen valonpilkahdus ilahdutti. Jussi istui pyörätuolissa televisiohuoneessa. Vein hänet omaan huoneeseen ja tarjoilin suklaajuomaa ja kananmunaleipää. Kertoilin, mitä olin puuhannut. Juttelu on nykyään hyvin yksipuolista, mutta sain sentään muutaman hymyn. Kerroin, että Miika on tulossa viikonloppuna käymään.

HETKI RAESATEEN JÄLKEEN

Kotimatkalla sain aikamoisen raekuuron niskaani. Vedin hupun tiukasti päähän. Vietin illan katsellen YLE Areenasta ihastuttavan elokuvan Judy. Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.