keväthaaveita

KEVÄTKELEJÄ ODOTELLEN

Päivät kuin unta vain, auringon toi tullessaan, Radio Suomi soittaa aamuvarhain. Minä ilahdun jokaisesa auringonsäteestä ja odotan jo hartaasti tulevaa kesää.

En olisi uskonut, että kahdeksan viikon hyvinvointivalmennus voi olla tehokas ja mukava. Se oli todella tarpeen, sillä viime vuoden painajaisten jälkeen olen voinut huonosti. Minä, joka olen aina ollut hyväuninen, valvoin ja koin ahdistusta, miten selviän yksin arjen pyörityksestä. Terveys reistaili ja mieli oli maassa. Olutta ja viiniä kului ja painoa tuli turhan paljon lisää.

Piristyin, kun Jussi pääsi ympärivuorokautiseen hoitoon. Päätin tasan vuosi sitten, että laitan omistusasuntomme myyntiin ja muutan vuokralle. Näin tapahtui, vaikka muuttourakka oli järkyttävän kamala. Olen hyvin tyytyväinen kaksiooni Suomen kasarmin pihapiirissä. Rahahuolet helpottivat kerralla, kun asuntokauppa onnistui syksyllä. Kiitos siitä loistavalle kiinteistövälittäjä Riitta Koskiselle, joka jaksoi kannustaa vaikeiden aikojen yli.

Matkustuskipinä iski koronavuosien tauon jälkeen itsenäistymisen myötä. Uskaltauduin yksin matkaan Rodokselle. Kun ystävä Mari houkutteli omatoimimatkalle Roomaan, en epäröinyt. Talvilomamme lasten ja lastenlasten kanssa Teneriffalla ylitti odotukset. Seuraava unelma on Etelä-Afrikka, jonka pitäisi toteutua pääsiäisenä. Lähden yksin, mutta koska kyseessä on ryhmämatka, uskon saavani seuraa. Jännittää jo mukavasti.

Hyvinvointivalmentajat korostivat, että pelkkä terveellinen ruokavalio ja päivittäinen liikunta eivät riitä, vaan mielen hallinta ja sosiaaliset kontaktit ovat tärkeitä. Olen kuunnellut äänikirjoja ja zoom-luentoja. Olen löytänyt samanhenkistä seuraa taiteilijaystävistä, Linnan martoista ja luovan kirjoittamisen harrastajista.

KOTIMAALARI

Kevään myötä innostuin maalaamaan Vanajaveden kurssin ohella myös kotioloissa. Yksin asumisessa on puolensa, sillä voin jättää tarvikkeet levälleen keittiön pöydälle ja syön sujuvasti sohvalla:)

Käyn Jussia katsomassa kaksi-kolme kertaa viikossa. Kävelen Lahdensivuntietä Visamäkeen. Se oli lapsuudessa koulukatuni. Jussi tunnistaa minut edelleen ja nauttii tuomistani herkuista. Ei hän paljon puhele, mutta kuuntelee sujuvasti. Jussi pääsee tiistaisin saunaan ja fysioterapeutti jumppauttaa ja hieroo keskiviikkoisin. Nuoriso käy häntä katsomassa viikonloppuvierailuilla Hämeenlinnassa. Miika hoitaa isänsä edunvalvojana sujuvasti raha-asiat. Minulle se on helpotus, sillä olen nyt kartalla vain omista menoistani.

Odotan jo hartaasti lumien sulamista ja ennen kaikkea liukkaiden kelien loppumista. Olen kulkenut koko talven piikkikengissä, sillä yksi liukastuminen riitti. Nuoriso on ottanut vastuun mökin huollosta. Koska sinne ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla, turvaudun Annan kyytiin. Miikan autoon en mahdu, jos hänellä on koko perhe mukana. Jokohan pääsemme vappuna avaamaan mökkikauden!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.