hyvinvointiviikot jatkuvat

la 18.3.2023

KEVÄÄN VÄRIKIMARA

Kahdeksan viikon hyvinvointivalmennus on ohi, mutta en aio hylätä hyväksi kokemiani oppeja. Juon edelleen vähintään kaksi litraa puhdasta vettä päivittäin. Kokkaan itse ruuat alusta alkaen. Ostan maustamatonta kalaa, kanaa ja tofua sekä runsaasti värikkäitä juureksia ja vihanneksia. Suosin höyryttämistä, paistamista ja kypsennystä uunissa. Käytännössä kaikki perusainekset ovat sallittuja, mutta olen vähentänyt hiilihydraattien määrää. Teen päivittäin marjasmoothieta, joihin on helppo lisäillä superfoodeja sekä Omega kolmosta ja laadukkaita vitamiineja.

Pyrin liikkumaan 10 000 askelta päivässä, mutta hemmottelupäivät tekevät välillä hyvää. Käyn kerran viikossa kuntosalilla ja uimahallissa. Hyötyliikuntaa tulee mukavasti harrastusten ja Visarannassa käyntien muodossa. Nukun paremmin kuin aikoihin ja parasta kaikesta, mahdun taas kesävaatteisiin!

Ei elämä on pelkästään ruuan ja liikunnan tarkkailua. Minusta on oikeasti hauska kokata, vaikka välillä tuntuu työläältä valmistaa aterioita yhdelle hengelle. Tosin sitä ei tarvitse tehdä joka päivä, sillä keitoista ja padoista riittää iloa kahdeksi tai kolmeksi päiväksi. Käyn myös silloin tällöin ystävien kanssa ulkona syömässä.

KULTTUURITILA LINJA-AUTOASEMA

Hämeenlinnassa on meneillään julkisten tilojen valtaus kulttuurille. Kauppakeskus Linna vallatttiin jo muutama vuosi sitten. Viime kesänä saimme ihastella vanhan Lääninhallituksen arvokkaita tiloja, joissa oli esillä taidetta. Vietimme eilen linja-autoaseman avajaisia kulttuuritilaksi. Tarjolla oli musiikkia, puheita, kahvio ja pienet myyjäiset. Olin siellä minäkin tarotkorttien kera. Tapahtuma jatkuu koko viikonlopun. Tervetuloa!

ma 20.3.2023

Tänään on kevätpäivän tasaus. Ihanaa, pitkä talvi on takana! Kun heräsin, ikkunan takana oli kultainen valo. Tuntuu hyvältä lähteä aamulenkille, kun ei ole enää pimeää. Jussilla on vuositarkastus. Tapaan aamupäivällä lääkärin ja sairaanhoitajan. Olisin toivonut, että omahoitajakin olisi paikalla, mutta hänellä on vapaapäivä.

Nuoriso kävi eilen Jussia katsomassa. Mies oli ollut kovasti vaisu. Pohdimme yhdessä kysymyksiä lääkärille. Lääkelistan tarkistus, laboratoriokokeiden tulokset, laihtuminen ja jatkuva väsymys ainakin puhuttavat. Miika suunnitteli, että viemme Jussin luontoretkelle heti, kun ilmat lämpenevät. En tiedä, saammeko Kela-taksin virkistyskäyttöön, Kysyn sitäkin.

KEVÄÄN VÄRIKIMARA

Radio kertoo, että Suomi on valittu jälleen maailman onnellisimmaksi kansaksi. Minun onnen aiheitani on lähestyvä kesä ja hyvä olo. Kävimme eilen yhdeksän hengen joukkueella uimahallissa. Suunnittelin, että voin todellakin käydä siellä myös yksin vesijuoksun lisäksi varsinkin nyt, kun minulla ei ole enää saunaa käytössä.

Tapasin lääkärin ja sairaanhoitajan Visarannassa. Istuimme Jussin huoneessa. Mies oli pyörätuolissa ja kuunteli sujuvasti, mutta ei kommentoinut. Laboratoriokokeiden arvot olivat kohtalaisen hyvät, mutta eniten huolta aiheutti järkyttävä laihtuminen. Puolitoista vuotta sitten, kun sairauskierre alkoi, Jussi painoi 89 kiloa. Nyt vain 47,5 kiloa, vaikka hoitajat vakuuttavat, että mies syö hyvin. Minä olen vienyt jatkuvasti kaloripitoisia herkkuja ja NutriDrinkia. Sovimme, että kokki valmistaa Jussille täsmäenergistä ruokaa ja käyttöön otetaan öljypohjainen lisäravinne. Painoa tarkkaillaan jatkossa kahden viikon välein.

LUMET SULAVAT, HYVÄ NIIN

Palasin kävelytietä takaisin kotiin. Olin järkyttynyt, kun ennen niin riski mies on vain varjo entisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.