akryyli ja öljy – kuultoa ja kiiltoa

SUDENKORENTO – öljyväri kankaalle

Kuvataidekoulu Alfa-Artin myötä olen joutunut tutustumaan perin pohjin öljyväritekniikkaan.  Aloitimme väriopilla ja käytimme maalausnesteinä tärpättiä, pellavaöljyä ja dammar-vernissaa.  Taideluokassa hajuhaitat olivat melkoiset, kun kaikki käyttivät runsaasti liuottimia.  Viime keväänä osallistuin koululla viikon kukkamaalauskurssille.  Nopeutimme öljyvärien kuivumista laseerausnesteellä.  Ihastuin siihen, sillä se ei haise ja työtä pystyy jatkamaan huomattavasti nopeammin kuin perinteisillä nesteillä.

KUKKAKIMPPU – öljyväri kankaalle

Kurssin jälkeen maalasin ulkosalla kesämökillä kukkakimpun hollantilaisten mestareiden tapaan.  Se koristaa nyt yhdessä sudenkorentomaalauksen kanssa  uuden kotimme seinää Hämeenlinnassa.

PUNAISET PURJEET – akryyli kovalevylle

Vanajaveden opisto järjesti syksyllä kurssin otsikolla ”akryylia kerros kerrokselta”.  Minua kiinnosti erilaiset pintamateriaalit.  Maj-Lis Ronikonmäki oli innostava opettaja.  Hän esitteli mahtavan valikoiman materiaaleja, joita voi sekoittaa akryyliväreihin.  Minua hivelivät hiekan ja lastujen mahdollisuudet.  Molemmissa purjevenetöissä olen käyttänyt sideaineena hiekkaa.

SINISET PURJEET – akryyli kovalevylle

KIRSIKANKUKKA – öljy kankaalle

Koulutehtävät ovat olleet enemmän tai vähemmän mieluisia.  Vuodenvaihteessa aiheenamme on ollut ekspressionismi.  Kotitehtävinä oli kaksi muotokuvaa ja kaksi versiota käsistä.  Olen käyttänyt niihin kohtuuttoman paljon aikaa.  Paitsi ylläolevaan maalaukseen, joka kolahti heti kohdalleen.  Elämä on ihmeellistä – olen joko tyytyväinen tai en ole yrityksiini.  Vaikka kuinka katselelen Kirsikankukkaa, en voi kuin myhäillä.
Leena, öljyvärioppilas

There is one comment

 1. RIITTA Kiianlinna

  Kiitos, Leena!
  Oletpa ahkeroinut, opiskellut ja tehnyt taas hienoja töitä. Kiinnostaa kovasti uudet kokeilusi. Akryyli-hiekka-purjeet miellyttävät sekä tietysti Kirsikankukka.
  Värisi ovat ihania! Liikkeen osaat vangita todellakin! Ballerinoja katsellessani olen aistinut niihin sisältyvän jonkun tarinan.
  Tuntuu, että Nummelaan on vaikea tulla, mutta Humalistonkadulle tulen varmasti. Tie Hämeenlinnaankin on tuttu ja selkeä. Näkemisiin sekä Sinun että Taulujesi
  Terveisin Riitta

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.