laseerauskurssilla taidekasarmilla

 

MALLIKUKKIA VANHOJEN MESTARIEN TAPAAN

Osallistuin viime syksynä Vanajaveden opistossa elävänmallin kurssille.  Pekka-opettaja näytti, miten laseeraamalla ohuita kerroksia saadaan hohtava lopputulos.  No, opetuskertoja oli liian vähän, työ jäi kesken. Se jäi kuitenkin vaivaamaan.  Ohimennen Pekkaa nähdessäni esitin toivomuksen, ”järjestäpä meille uusi kurssi”. 

Pikkukaupungissa on se hyvä puoli, että täällä toiveet otetaan huomioon.  Niinpä meitä innokkaita ilmoittautui laseerauskurssille kokonaista 12 kappaletta.  Jokainen sai valita aiheen itse.  Suurin osa aloitti henkilökuvilla mallikuvan avulla.  Minä vanha kukkamaalari etsin aiheet hollantilaisilta 1600-luvun mestareilta.

POHJAMAALAUS AKRYYLIVÄREILLÄ

 

Aloitin työn opettajan ohjeiden mukaisesti luonnostelemalla kuvan hiilellä.  Alusmaalauksen tein akryyliväreillä.  Vahvistin ääriviivat poltetulla sienalla.  Värin kuivuttua sivelin pinnan keltaokralla.  Sen jälkeen nostin valokohdat titaanivalkoisella ja varjot sienalla.  Seuraavalla kurssikerralla pääsen tekemään ohuita värikerroksia.  Raportoin viikoittain miten edistyn – paitsi ensi viikolla, jolloin hoitelen taas pientä Otsopoikaa.

Nämä kukat olen maalannut omalla työhuoneella omaksi ilokseni. 

KESÄKUKKIA – öljy kankaalle

 

JUSSI TOI KANSAINVÄLISTEN NAISTEN PÄIVÄN KUNNIAKSI TULPPAANIKIMPUN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.