nostalgiahetki

KUBISTINEN OMAKUVA – akvarelli vuosien takaa

Kauklahdessa käydessämme olin nostalgisissa tunnelmissa.  Meillä on vieläkin tavaroita vanhassa kodissamme, vaikka muutosta Hämeenlinnaan on kulunut jo vuosi.  Miika-poikamme kerää joka käyntiämme varten epämääräisiä kasoja, jotka sitten selvitämme parhaamme mukaan.  Nyt vuorossa oli kasa vanhoja piirustuksia ja maalauksia.  Litopostereille tehdyt hiilipiirrokset päätyivät välittömästi takkaan, samoin kasa sammuneita akvarelleja.  Kelpuutin matkaan valikoiman varhaisia maalauksiani, ihan vain ajan kulun merkeiksi. 

ROOMALAISIA TALOJA – akryyli paperille

Tästä kaikki alkoi.  Osallistuin urani alkuvaiheessa Eeva Väänäsen ja hänen tyttärensä Mira Kallion vetämälle taidekurssille Espoon Finnsissä.  Akryylivärit olivat minulle uusi tuttavuus.  Irrottelin täysillä ja nautin maalaamisesta.  Siitä jäi kipinä itämään.

KOTIPIHAN OMENOITA – akvarelli

Akvarellikurssien myötä opin antamaan vedelle ja väreille mahdollisuuden.  Kotipihan omenat oli ensimmäisiä raikkaita harjoitustöitäni.   Kukkamaalauksia syntyy edelleen tasaiseen tahtiin.

KESÄKUKKIA – akvarelli

LOTUKSENKUKKIA JA KRYSANTEEMI – kiinalaisia tussimaalauksia

Kiinalainen tussimaalaus kolahti sekin.  Vaikka tussinkäyttö on kurinalaista ja maalaaminen ohuelle paperille vaikeaa, lopputulos hivelee silmiä.  Silloin harvoin kuin se onnistuu.

KRYSANTEEMEJA – kiinalaisia tussimaalauksia

 

Olen ollut innokas kokeilemaan uusia tekniikoita.  Opiskelin hyvällä menestyksellä uusiopaperin tekoa sekä paperin marmorointia. 

MARMOROITUJA PAPEREITA

Kaiken kokeilun keskellä peruspiirtäminen on kuitenkin ollut parasta oppia.  Olen osallistunut säännöllisesti elävän mallin harjoituksiin.  Mittasuhteet ovat olleet usein hakusessa, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta huomaan oppineeni ainakin jotain.

CROQUIS – piirroksia

PUUPIIROKSIA

PITSIÄ

Piirtämisen ja maalaamisen ohella kokeilin myös eri grafiikan menetelmiä.  Puupiirrokset koin raskaiksi, mutta pvc- ja linokaiverrukset onnistuivat jo paremmin.  Kun löysin metalligrafiikan, olin taas kerran myyty. 

Taiteen perusopetuksen lopputyön aiheena oli pitsi.  Tein hienon taiteilijakirjan, johon kaikki piirrokset eivät mahtuneet.  Yllä olevat kuvat jäivät yli.  Muistan vieläkin haikeudella, miten hartaudella paneuduin tehtävään.  Kirja sisälsi kuvien ohella samaan teemaan sopivia runoja, joiden valitsemiseen käytin enemmän aikaa kuin sisällön kuvittamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.