symbolismia temperaväreillä

SALAISUUKSIA – tempera kankaalle

Huhtikuun kotitehtävät ovat jo lähes valmiit.  Halusin kokeilla, miten temperavärit – siis pigmentti, vesi ja kananmunankeltuainen – taipuvat isokokoisille kankaille.  Käytin pohjustukseen jänisliimaa ja liitujauhoa.  Pigmentit ovat yllättävän värivoimaisia.  Minulla on käytössäni – toistaiseksi – vain niukka väripaletti.  Se lienee pelkästään hyvä asia.  Löysin pääsiäisenä pohjanmaalla käydessämme kyläkaupan varastosta useamman kilon keltaista pigmenttiä.  Siksi uudet maalaukset ovat näinkin keltasävyisiä.  Se on minulle uutta, sillä pitäydyn yleensä tutummissa väreissä.

USVANEITO – tempera kankaalle

Tehtävänannon mukaan meillä on aiheena kaksi symbolistista kuvaa omasta elämästä.  Näiden ideana on teema yksin – yhdessä tai arkea (rämmin suossa) ja juhlaa (ihannoitu kuva).  Onneksi symbolismin henkeen kuuluu koristeellisuus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.