lapsuuden herkkumuistoja

MAITOKANNU – akvarelli

Minulla oli lapsuudessa pullantuoksuinen koti.  Äiti oli erinomainen ruuanlaittaja.  Muistelen erityisellä lämmöllä hänen jälkiruokiaan.  Liivatteella hyydytetty suklaavanukas omatekoisen vaniljakastikkeen kera oli sunnuntaiherkku.  Samoin aito unelmatorttu voi-tomusokeritäytteellä.  Arkisin sain kiisseleitä siinä määrin, etten itse ole niitä juurikaan tehnyt.

Erityisherkkua oli rex-purkkeihin runsaan sokerin kera säilötyt pienet paratiisiomenat.  Syntymäpäivilleni äiti taiteili mielikuvituksellisia täytekakkuja.  Sääli, että pienissä mustavalkoisissa valokuvissa näkyy vain kynttilät ja pulska puhaltaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.