kouluruokamuistoja

 

tattaripuuroa ja kalanmaksaölyä

Aloitin koulunkäyntini 1950-luvulla Hämeenlinnassa seminaarin kansakoulussa.  Sieltä siirryin aikanani tyttölyseoon.  Kouluun mennessä piti osata solmia kengännauhat ja kuoria perunat.  Muistikuvani sen ajan ruuasta on aika valju.  Tarjolla oli kuoriperunoita ja kastiketta, puuroja ja vellejä.  Ykkösinhokkini oli tattaripuuro.  Muistan vieläkin elävästi rouhitut jyvät, jotka maistuivat kamalalle.

Toinen inhokki oli kalanmaksaöljy, jota äiti yritti tarjoilla aamuisin.  Myöhemmin markkinoille tuli valkoinen jekovit-suklaa, joka sisälsi kalanmaksaöljyä (niin ainakin luulen).  Se maistui hyvälle.  Olisin syönyt sitä enemmänkin kuin sallitun yhden palan päivässä.

Kalpeasta ruuasta hyvä esimerkki oli lauantaipäivien kouluannos.  Se sisälsi vaalean sämpylän, haaleanpunaisen viipaleen lauantaimakkaraa ja lautasellisen maitoon keitettyä makaronivelliä.  Ravintoarvot eivät tainneet olla kummoisetkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.