kirjoituksia koneesta


”Käynnistä kirjoituskoneesi Galleria Koneessa.  Kurssilla kirjoitetaan gallerian vaihtuvien taidenäyttelyiden inspiroivia tekstejä, sysätään mielikuvitus liikkeelle ja annetaan taiteiden ruokkia toisiaan”.

Vanajaveden opiston kurssitarjonta on todella monipuolinen.  Tällaiseen tilaisuuteen oli ihan pakko tarttua.  Kurssille oli ilmoittautunut yksitoista naispuolista kirjoittajaa.  Päivi-opettaja johdatti meidät Galleria Koneeseen, joka toimii Verkatehtaalla taidelainaamon yhteydessä.

Saimme hauskoja harjoitustehtäviä.  Ensimmäiseksi piti valita itseä koskettava veistos ja kirjoittaa siitä.  Aikaa oli kymmenen minuuttia.  Luimme kukin vuorollamme vuodatuksemme, jotka olivat tekijöiden näköisiä.  Toinen tehtävä oli keksiä yhdelle nimettömälle teokselle nimi.  Ehdotuksia tuli enemmän, kuin Ville voi koskaan hyödyntää.  Kolmas tehtävä pysäytti.  Veistoksen nimi oli ”Pysähtynyt askel”, jonka innoittamana kirjoitimme vain muutaman minuutin.

Kurssi on sopivan kestoinen, vain puolitoista tuntia ja kokoontumiskertoja on neljän viikon välein.  Palasin kotiin hyvin virkistyneenä odottelemaan, mitä seuraava näyttely tuo tullessaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.