itsenäisyyspäiväblinejä

 

VASTAPAISTETTU BLINI, CREME FRAISEA, KIRJOLOHENMÄTIÄ JA SALOTTISIPULIA

Kun haluan hemmotella perhettä ja vieraita, paistan blinejä.  Nyt hemmoteltavia ei ollut muita kuin Jussi ja minä.  Hämmästelin, miten osaan tehdä kahden hengen taikinan.  ”Tee vain neljälle hengelle, kyllä ne menevät”, Jussi tuumi.  Mainio bliniresepti löytyy tattarijauhopussin kyljestä.  Paistoin koko taikinan, josta meille riittää syötävää vielä huomiseksikin.

 

JUHLAILLALLINEN KAHDELLE ON KATETTU

Lisukkeina meillä oli kirjolohenmätiä, tukevaa creme fraisea ja pieneksi silputtua salottisipulia.  Tein myös sienisalaatin ja Jussi graavasi lohta.  Harmittelin, kun maustekurkut unohtuivat.  Saimme kuitenkin maistuvat jälkiruokablinit hunajalisäyksellä.  Tästä ei juhlaruoka parane.  Juomina blinien kanssa tarjoan aina haudutettua teetä.  Toki hapokas Alsacen valkoviinikin maistui – itsenäisyyspäivän kunniaksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.