joulu on taas

KALAPÖYTÄ ON KATETTU

Vietämme perinteistä joulua mökillä.  Tai ei kovin perinteistä, sillä lumi ja lapset puuttuvat.  Tosin kaksin olemisessakaan ei ole mitään valittamista.  Tämä on sitä joulurauhaa, jota niin usein toivotetaan.  Joulupuuro oli tänä vuonna ohramerkkistä.  Onnekas Jussi sai mantelin.

Katoin joulusaunan jälkeen meille herkkuillallisen.  Söimme pitkän kaavan mukaan.  Ensin kalaruokia: graavi- ja kylmäsavulohta, kirjolohen mätiä punasipulin, creme fraisen, tuoreen tillin ja nicola-perunoiden kera.   Lisäksi pöydässä oli rosollia, säilykeherneitä sekä pihlajanmarja- ja punaherukkahilloa.

Lämminruokakattaukseen kuului omatekoiset peruna- ja porkkanalaatikot sekä haudutettu punakaali.  Lanttulaatikon ostin kaupasta.  Tosin sekin maistui lähes omalta, sillä lisäsin siihen vähän kuohukermaa.  Jussi osti valmiina Poutun vanhan ajan kinkkua.  Hän oli siihen tyytyväinen.

Jälkiruokaperinteisiimme kuuluu luumurahka.  Olemme jo monena vuonna siirtäneet sen nauttimisen suosiolla joulupäivään.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.