helteen jälkeen koleaa sadekeliä

 

TERTUN HORTENSIAT PALELIVAT SATEESSA

Kevät on oikullinen.  Olin aivan järkyttynyt, kun jouduin vaihtamaan helletopin villapaitaan ja sadetakkiin.  Kävimme vierailulla Tertun ja Immon luona Kuhmoisissa.  Auton mittari näytti +7 astetta edellisen päivän +27 jälkeen.  Kuuma sauna kelpasi.  Isäntäväki pulahti järveen uimaan yhdessä telkkäperheen kanssa.  Me emme pulahtaneet.

 

KEVÄTESIKKOJA SAUNAPOLULLA

Immo tarjoili lempeästi kypsennettyä loimulohta ja omin käsin leivottoja sämpylöitä.    Terttu oli paistanut kevään ensimmäisistä raparpereista herkullisen piirakan.  Hän keräsi pihalta villiyrttejä salaatiksi.  Kilistimme sadesäästä huolimatta maljat kesälle ja katselimme porukalla yhteisiä matkakuviamme Costa Bravalta ja meidän tuoreita Malesian-otoksiamme.

 

LÖYSIMME METSÄRETKELLÄ KISSANKÄPÄLIÄ

Sieniretki metsässä virkisti, vaikka saalis jäi vähäiseksi.  Löysimme tasan kolme korvasientä.  Terttu laittoi matkaan timjamin, pavun ja samettiruusun taimia.   Lupasin istuttaa ne ensi tilassa mökille.  Toivottavasti ne eivät pelästy kylmäkäsittelyä.

Tässä Tertun tervehdys lähtömme jälkeen.  Hämmästelimme nimittäin rannalla kasvavaa kukkaa, jota emme tunnistaneet.

 

PUROLITUKKA?

”Laitan kuvan tästä löydöstäni, kun netistä löytyi kiva kasvien tunnistusportaali, johon riittää että syöttää värin ja kasvupaikan niin saa jo pienemmän listan vaihtoehtoja. Eli purolitukaksi arvelemme rannasta löytynyttä kukkaa, joka kuulema tykkää erityisesti lähdeveden virtaamasta ja siinä kaivollahan on lähde juuri sen kasvupaikalla.

tällaista sadepäivän hupia täällä…. papuistutukseen kylläkin meen kohta vaikka sataisi…
😉 mukavaa torstaipyhää teille!

terttu ja immo”

 

There is one comment

  1. terttu

    Kiva! Näinhän me saatiin samalla kesäpäiväkirjakin ja tosi hienoja kuvia vaikka sade kasteli kaiken ja kastelee vieläkin. Sai tosiaan miettiä että meneekö villapuserossa vai pilkkihaalareissa istuttamaan ne pavut laatikkoon. Immo löysi vielä yhden laatikon vajasta, joten nyt on ruusuryty muuttunut laatikkotarhaksi. Immo teki korvasienistä muhennosta haukipihvien lisukkeeksi. Harmi ettette jääneet maistelemaan sitä herkkua 😉
    ps. Kohta nuo kissankäpälät muuttaa likemmäksi….

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.