art nouveau kesäkurssilla

ART NOUVEAU MAALAUKSET KATSELMUKSESSA

Otsikkokuvassa on esillä neljän päivän maalauskurssin tulos.  Olimme viimeisen päivän katselmuksessa tosi tyytyväisiä aherrukseemme.  Tosin osa töistä on vielä kesken, mutta jokainen voi viimeistellä ne kurssin jälkeen.  Ja näin kurssi kulki:

 

POHJAMAALAUS AKRYYLIVÄREILLÄ

ma 2.6.2014

Vaikka lopputyöhuuma on kiivaimmillaan, irrottauduin hetkeksi herkistelemään kauniiden kuvien parissa.  Maarit opastaa minua ja kuutta muuta esteetikkoa art nouveaun koristeelliseen maailmaan.  Kurssi kestää neljä iltaa.  Sen aikana meidän pitäsi saada yksi maalaus valmiiksi.  Saimme valita mieleisemme mallikuvan.  Suurin osa oli Alphonse Muchan tuotantoa.  Minun valintani osui Paul Émile Berthonin neitoseen.

Maanantaina luonnostelimme kuvan.  Sen jälkeen alkoi jännittävin vaihe.  ”Älkää hengittäkö, siirtäkää kultalehdykkä varovasti liiman päälle”, Maarit opasti kultauksen saloihin.  Minä toin kultalehdyköitä Aasian matkaltamme.  Nyt mikään ei estä tekemästä lisää koristeellisia maalauksia.

ti 3.6.2014

Aloitimme maalaamisen akryyliväreillä.  Ideana oli maalata suuret pinnat mahdollisimman tasaisiksi.  Niiden päälle yksityskohdat voi sommitella öljyväreillä.  Tiistai-illan aikana edistyin jo kiitettävän pitkälle.

 

MAALAUS ON EDENNYT ÖLJYVÄRITYÖSKENTELYYN

 

ke 4.6.2014

Keskiviikkona sain maalauksen valmiiksi.  Olen aina ollut nopea tekijä.  Niin nytkin.  Tosin huolellisempi viimeistely ei olisi haitannut, mutta Maaritin mielestä kukat saavat olla taiteellisen vapaita – siis tekijänsä näköisiä.  ”Minne aiot ripustaa työn?”  Maarit kysyi.  Kas, siinäpä miettimistä, sillä kerrostaloasuntomme seinäpinta-alassa ei ole kehumista.  Pidän kotona vaihtuvaa näyttelyä.  Torstaina irrottelin maalaamalla pienen maisemakuvan niin ikään art nouveau taiteen hengessä.

 

VALMIS LINJANKUKKANEITO

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.