sininen hetki ja meri saivat uuden ilmeen

 

SININEN HETKI – öljyväri kankaalle

Jaksan aina vaan hämmästellä, miten öljyvärimaalauksia voi jatkaa ja muunnella loputtomasti.  Akvarelliväreillä se ei onnistu.  Katselin tähän asti tekemiäni lopputöitä muutoksen kiilto silmissäni.  Kymmenen hyväksyin opinto-ohjaajan katselmukseen sellaisenaan.  Vein ne jo työhuoneelle odottamaan tapaamistamme.  Kuusi lähes valmista työtä on vielä vaiheessa.  Kaksi niistä sai pienen kultauksen.  Yritin sivellä kultahippuja minimaalisesti, ettei niistä tule liian koristeellisia.

 

PURJEET – öljyväri kankaalle

Kaksi isoa työtä sai aivan uuden ilmeen.  En ollut tyytyväinen pallomaiseen puuhun sinisellä rannalla.  Niinpä kehittelin siitä kokonaisen rantametsikön.  Toinen harminkappale on ollut vesikuva, johon sijoitin kalastajaveneen.  Maarit kehotti hävittämään veneen.  Hukutin sen ja maalasin tilalle purjeet.  Yllättäen ne asettuivat luontevasti taustaan.  Nyt pitäisi keksiä vielä kuvaavat nimet.  Maaritin mielestä nimen pitäisi ilmentää tunnetta, ei konkreettisesti aihetta.  Purjeista tulee mieleen irtiotto, vapaus, seikkailu…  Apua.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.