leenan mansikkakakku

 

MANSIKKAKAKKU MINTUN KERA

Meillä mansikka-aika alkaa joka vuosi heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.  Lähes aina olemme onnistuneet saamaan kotimaisia mansikoita kakun päälle.  Tänä vuonna niitä riittää kakun väliinkin.  Sen verran ystävällisiä hinnat ovat jo.

 

KANANMUNIA – SOKERIA – VEHNÄJAUHOJA

Minun kakkureseptini on hyvin yksinkertainen.  Mittaan kippoihin yhtä paljon kananmunia, sokeria ja vehnäjauhoja.  Lisään jauhoihin teelusikallisen leivinjauhetta.  Vatkaan munat ja sokerin ja sekoitan jauhot joukkoon.  Jussi odottelee tässä vaiheessa kieli pitkällä taikinakulhon rapsimista.

Paistan kakun 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.  Leikkaan jäähtyneen pohjan kolmeen osaan.  Kostutan omena-mansikkamehulla ja täytän kermavaahto-rahkaseoksella.  Koristelen koko komeuden taiteellisen vapaasti mansikoilla.  Olkaa hyvät – syntymäpäiväkakku on valmis.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.