maa-artisokkakeittoa ja pipar-kakkuja

 

 

MAA-ARTISOKANKUKKA

Vietimme taas kerran laatuaikaa Espoossa pojanpoikien Otson ja Visan seurassa.  Laura ja Miika arvostavat, että Otso saa erityishuomiota, sillä heidän arjessaan nuorimmainen vaatii koko ajan silmälläpitoa.  Keittelimme aamuisin Otson kanssa kahvia – vanhemmat juovat vain teetä – ja kokkasimme päiväruokaa.  Kasvimaalta löytyi virkeitä kukkivia maa-artisokkia.

 

MAA-ARTISOKKIA

Kiehatin pestyt juurimukulat vedessä.  Kuorimme muhkurat yhdessä Lauran kanssa.  Laitoin pilkotut sokat kiehumaan yhdessä perunakuutioiden ja hienonnetun keltasipulin kera kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen.  Hetkessä aromaattinen tuoksu täytti keittiön.  Soseutin keiton ja lisäsin pinnalle tuoretta persiljaa.  Annos oli aivan Master Chef-tasoa.

 

MAA-ARTISOKKAKEITTO

Otso-pojan kestosuosikki on pipar-kakut.  Toin tuliaisina pakastetaikinan, joka suli sopivasti jääkaapissa kaulintavalmiiksi.  Otso asetteli muotit riviin odottamaan h-hetkeä.  Hän on oppinut jo taitavaksi muottien käyttäjäksi.  Hienoimmat tekeleet saimme kuitenkin muottien välisistä kuvioista.  Pojalla on selvästi taiteellisia taipumuksia.

 

OTSON PIPAR-KAKKUJA

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.