simpukoita korianterikastikkeen kera

MERENHERKKUJA

MERENHERKKUJA

Saimme Lissabonissa suussa sulavan ihania simpukoita, jotka uivat voissa, valkosipulissa ja korianterissa. Jussi osti Fuengirolassa Mercadonasta tuoreita simpukoita 2:80 kilo. Minä tein niille liemen kuullottamalla sipuleita ja valkosipuleita oliiviöljyssä. Lisäsin purkin ruokakermaa, nokareen voita ja reilusti edullista valkoviiniä. Maustoin liemen suolalla, mustapippurilla ja aromimausteella sekä tuoreella korianterilla.

Lisukkeeksi Jussi paistoi pienen dorada-kalan ja valmiiksi viipaloituja herkkusieniä. Fetasalaatti täydensi maukkaan illallisen. Kyllä kotiruoka on hyvää ja edullista.

 

PIKKUSIMPUKOITA JA TOMAATTIKASTIKETTA

PIKKUSIMPUKOITA JA TOMAATTIKASTIKETTA

Koska simpukkalientä jäi sopivasti, laitoimme sen jääkaappiin ja jatkoimme parin päivän kuluttua pikkusimpukoilla ja tuoreella korianterilla.  Immo teki seuraksi tomaattikastikkeen, jossa oli aimo annos makeaa sipulia ja valkosipulinkynsiä.   Söimme herkut illalliseksi pastan kera.  Tomaattikastike sopii paikalliseen tapaan erinomaisesti myös aamiaisleipien päälle.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.