lukemista lapsille

VALOKUVAMUISTOJA SKANNATTAVIKSI

VALOKUVAMUISTOJA SKANNATTAVIKSI

Meillä on ollut joulunpyhinä haastava projekti.  Kaikki alkoi siitä, kun Jussi innostui muistelemaan, millaisia joulut olivat hänen lapsuudessaan 1950-luvulla.  Elämä sodan jälkeen oli köyhää.  Kyläkauppiailla Eilalla ja Jaakolla oli tapana lähettää jouluaattona vähäosaisille joulupaketteja, jotka sisälsivät kahvia, pipareita, leipää ja makkaraa.  Sisarukset  Leena, Jussi ja Mikko toimittivat paketit perille.

Minä innostuin kyselemään lisää.  Lopputuloksena oli, että päätimme yhteistuumin kirjoitella muistiin tarinoita Jussin lapsuudesta.  ”Lukemista lapsille ja lastenlapsille”, Jussi tuumi.  Olen itse kaivannut monta kertaa, että tietäisin enemmän omien vanhempien ja isovanhempien elämästä.  Rakkain löytö oli äidin ja isän kirjeenvaihto heidän kihlausvuotenaan 1947.  Molemmat olivat umpirakastuneita.  Tarina loppuu häihin 1948 ja siihen, kun äiti rupeaa odottamaan minua.  Siinä vaiheessa he asuivat jo yhdessä, joten kirjeenvaihto loppui.

Minä kirjoitin jo viime kesänä pojan- ja tyttärenpojille oman pikkukirjan otsikolla POIKASET.  Tuttavat ovat kyselleet, löytyykö se netistä.  Miksipä ei.  Skannasin sivut ja tässä ne nyt ovat luettavissa.  Suosittelen lämpimästi ideaa kaikille isovanhemmille.

kansi

 

3

 

 

5

 

4

 

6

 

7

 

9

 

8

 

10

 

11

 

miika_anna2

 

miika_anna

 

serkut2

 

serkut

 

suvela

 

suvela2

 

paippinen

 

paippinen2

 

3a

 

4a

 

Untitled-4b

 

3b

 

2b

 

1b

 

1a

 

2a

 

17a

 

2

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.