sinisimpukoita fenkoli-kermakastikkeella

SINISIMPUKKAHERKKU

SINISIMPUKKAHERKKU

Koska vietimme Jussin kanssa uutta vuotta kahdestaan, päätimme ottaa siitä ilon irti ja herkutella simpukoilla.  Ystäväpiirissämme kun ei löydy simpukansyöjiä.  Jussi puhdisti simpukat ja varmisti, että kaikki keitettävät olivat hyviä.  Minä pilkoin pari salottisipulia, kolme valkosipulinkynttä sekä puolikkaan fenkolin.

Kuullotin ne runsaassa voi-oiiviöljyseoksessa, jonka maustoin timjamilla, pippurilla ja ruokalusikallisella tomaattisosetta.  Lisäsin kaksi desiä kuivaa valkoviiniä sekä tilkan vettä.  Simpukat saivat höyrystyä liemessä vajaat viisi minuuttia.  Lopuksi kaadoin purkillisen kuohukermaa kattilaan ja tarkistin maun.  Se oli kohdallaan.  Nautimme simpukat parvekekylmän vinho verden ja tuoreen patongin kera.  Ei hassumpi uuden vuoden iltapala.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.