kaizun konjakkiluumuja ja hedelmäsalaattia

TERVEELLISTÄ JA MAKEAA

TERVEELLISTÄ JA MAKEAA

Yllätin meidät tänään herkullisella välipalalla.  Joulun aikana kotiin oli kertynyt niin paljon hedelmiä, että niille oli pakko tehdä pikaisesti jotain.  Helpoin vaihtoehto oli pilkkoa kaikki pieniksi kuutioiksi ja maustaa tuoreella limenmehulla ja vaniljasokerilla.  Saimme jokajouluiseen tapaan Kaizulta omatekoisia konjakkiluumuja.  Hän suosittelee ne tarjottaviksi banaaniviipaleiden ja kuohukerman kera.  Eikä suotta, maut täydensivät toisiaan.  Perhe Etula kiittää.

Olen ennenkin julkaissut Kaizun mainion ohjeen.  Julkaisen sen taas, on se vaan niin hyvää.

Kaizun konjakkiluumut

5 pss kuivattuja, mutta mehukkaita luumuja,
esim. Sunsweet
3,5 dl vettä
8 dl sokeia
3,5 dl konjakkia (ei brandya)
ja myöhemmin 1-2 dl lisää

Kiehauta vesi isossa kattilassa. Sulata sokeri kiehuvaan veteen. Lisää luumut ja keitä niitä kevyesti lusikalla sekoittaen niin, että pehmenevät, mutta eivät mene hajalle (8-11 minuuttia). Nosta tai kaada luumut varovasti isoon lasiseen, kumitiivisteiseen umpiopurkkiin. Lisää konjakki ja sokeriliemi. Sulje purkki. Pannulappuja tai uunikintaita käyttäen sekoita purkin sisältöä kääntelemällä purkkia tiskialtaan päällä. Varo kuumaa höyryä, joka saattaa purkautua umpiopurkin kumitiivisteen välistä! Anna jäähtyä.

 Kääntele ja ravistele purkkia aluksi päivittäin, myöhemmin viikoittain tai muistaessasi sisällön sekoittamiseksi. Luumut imevät nestettä, joten lisää tarvittaessa konjakkia niin, että luumut peittyvät. Mitä kauemmin jaksat ”hoitaa” luumuja, sen tasaisemmaksi maku tulee – saat vuosikertakonjakkiluumuja.

Vaikka ovat herkullisia sellaisenaan, tarjoa seuraavasti: leikkaa lasisen annoskulhon pohjalle banaaniviipaleita, aseta niille 3-5 konjakkiluumua ja lientä sekä kaada päälle vähän kuohukermaa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.