terveysviikot jatkuvat

RAUTAA - MAKSAA - VITAMIINEJA

RAUTAA – MAKSAA – VITAMIINEJA

Jussin hemoglobiini on noussut ruokavaliolla kohisten, mutta vieläkin on parantamisen varaa.  Ystävät ovat muistaneet kysellä ahkerasti hänen vointiaan.  Jussi on ollut aika otettu saamastaan myötätunnosta.   Tapasimme matkamessuilla Tertun ja Immon.  Terttu, joka on terveystietäjä, toi Jussille tuliaisiksi pullollisen Kräuterblut-Saftia.  Se sisältää rautaa ja vitamiineja täysmehu-yrttiuutoksessa.  Anna-tytär toi isille tuliaisiksi purkin hunajaa.

Minä kokkaan edelleen rautapitoista ruokaa.  Tyrni ei ole ollut suosikkimme, mutta nyt testaamme sitä hyytelön muodossa.  Rahkan ja jogurtin kera kaikki marjat maistuvat.  Uskon että tämä eläminen tästä etenee parempaan suuntaan.  Iloitsemme jo etukäteen, että saamme helmikuussa aimo annoksen d-vitamiinia Thaimaan auringosta:)

 

KUKKAKAALI-LEHTIKAALIPAISTOS

KUKKAKAALI-LEHTIKAALIPAISTOS

Kävin kaupassa ostamassa kaalilaatikkoaineksia.  Hämmästyin nähdessäni pussin tuoretta lehtikaalia.  Ei tosin kotimaista, vaan espanjalaista.  Ostin silti, sillä lehtikaalissa on paljon rautaa.  Kaalilaatikko odottaa vuoroaan, sillä ensin piti hyödyntää jääkaapista löytynyt puolikas kukkakaali.  Kuullotin pannulla punasipulia ja porkkanoita.  Lisäsin kasvislientä ja paloitellun kukkakaalin.  Lorautin sekaan puoli purkallista kymmenprosenttista ruokakermaa, joka oli maustettu kolmella juustolla.  Kun kasvikset olivat lähes kypsiä, lisäsin ison tomaatin lohkoina sekä lehtikaalin suikaleina.  Maustoin suolalla ja sitruunapippurilla.  Annos valmistui viidessätoista minuutissa.

 

HAPANMAKEA BLINI

HAPANMAKEA BLINI

Jussi sai laboratoriokokeiden tulokset.  Hemoglobiini on noussut ruokavaliolla hyvin.  Lähtöpiste oli 96 ja nyt se on 114.  Hyvin menee.  Koska blinitaikinaa tuli tehtyä ylen määrin, laitoin loput parvekkeelle odottamaan seuraavaa hemmotteluhetkeä.  Pakkaset yllättivät ja taikinä jäätyi kivikovaksi.  Sulattelin sen hellästi vesihauteessa.  Ja kas, se toimi.  Paistoin meille kuumia lettusia ja herkuttelimme sekä suolaisilla että makeilla täytteillä.  Kuvan blinissä on creme fraisea, tyrnihilloa ja hunajaa.  Hapan – makea – suolainen makuyhdistelmä on kerrassaan vekkuli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.