pääsiäisiloa

PÄÄSIÄISEN VÄREJÄ

PÄÄSIÄISEN VÄREJÄ

Oikeastaan juhlan odotus on kaikkein kutkuttavinta.  Luulimme viettävämme pääsiäispyhät kahdestaan Jussin kanssa.  Miika ja Laura päättivät viime metreillä, että käyvät Laviassa Lauran kotona ja tulevat paluumatkalla Hämeenlinnaan oikein yökylään.  Anna ilmoitti jo varhemmin, että heidän perheensä lähtee Petäjävedelle Tuomon perheen mökille.

Matkamme aikana Terttu ja Immo asustelivat meillä evakossa, sillä heillä oli meneillään kylppäriremontti.  Terttu siivosi kotimme perin pohjin.  Nyt siitä on enää hyvät muistot jäljellä.  Jouduimme siivoamaan ihan itse.  Tiedämme kokemuksesta, että pikkumiehet mylläävät sohvat ja sängyt.  Noloa, jos pölykoirat purevat.

Siivouksen jälkeen panostimme ruuanlaittoon.  Nyt on hyvä hetki, kun koti tuoksuu puhtaalta ja keittiöstä tulvii vihreän curryn ja valkosipun tuoksut.  Pupujussitorttu odottaa syöjiä, lettutaikina on tehty ja mansikat sulatettu.  Kelpaa vieraiden tulla.  Kokkasin Otsolle ja Visalle peruna-porkkana-muhennosta ja paistan lohifileet.  Tiedän, että ne maistuvat aina.  Ja se takasi, että voin maustaa curryn kunnolla chilillä.  Jussi valmisti curryn kaveriksi tulista mangosalaattia.

 

PÄÄSIÄISRUOKAVIERATA

PÄÄSIÄISRUOKAVIERATA

Laura, Miika, Otso ja Visa saapuivat sopivasti ruoka-aikaan.  Kaikki maistui.  Myös jälkiruuat mämmi, mustikkatorttu ja Leilan tuliaisiksi lähettämä pääsiäispasha.   Kiitos, hyvää oli.

Eikä siinä kaikki, lettumahaan mahtui illan tullen vielä herkkuja mansikkakastikkeen kera.  Ruokailun lomassa leikimme pikkuautoilla ja luimme kirjoja.  Ulkona satoi silkkaa vettä, joten jätimme leikkipuiston huomiseksi.

 

VISAN PÄÄSIÄISILOA

VISAN PÄÄSIÄISILOA

Miikan puhelingalleriasta löytyi iloinen kuva Visasta pääsiäistunnelmissa.  Sain luvan julkaista sen mummiblogissani.

 

SIPULINKUORILLA JA MUSTIKALLA VÄRJÄTTYJÄ MUNIA

SIPULINKUORILLA JA MUSTIKALLA VÄRJÄTTYJÄ MUNIA

Sunnuntaina ensimmäisenä pääsiäispäivänä heräsin lempeästi, kun Otso kömpi viereen heräilemään.  Keittelin pääsiäisiloksi kaikille värikkäitä munia.  Kun ne ja aamupuuro oli syöty, lähdimme porukalla valloittamaan läheisen leikkipuiston.

 

VISA VIIHTYI KEINUSSA

VISA VIIHTYI KEINUSSA

 

VAUHTIVEIKKO OTSO

VAUHTIVEIKKO OTSO

Liukumäet ja keinut olivat poikien suosiossa.  Minäkin kokeilin keinumista ja totesin, että pää menee pyörälle vähemmästäkin.

Ulkoillessa tuli nälkä.  Lähikauppa Sale oli tiukasti kiinni, vaikka se yleensä on aina auki.  Jussi pelasti tilanteen – eli haki maitoa ja perunoita Aulangontien Siwasta.  Se tuntuu olevan todellakin aina auki.

 

LINSSIPATAA JA BASMATIRIISIÄ

LINSSIPATAA JA BASMATIRIISIÄ

Kokkasin tukevan linssipadan riisin kera.  Maustoin sen reippaasti valkosipulilla, tuoreella inkiväärillä, korianterilla ja limellä.  Se maistui hyvin pikkupojillekin raejuustolisäyksellä.

Nuoriso starttasi kohti Espoota Visan päiväunien aikaan.  Jussi ja minä vetäydyimme mekin hyvin ansaituille päiväunille.  Heräsimme auringon pilkahdukseen, joka enteili tulevia kevätpäiviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.