kukkakaalia kahdella tavalla

KUKKAKAALIA KEITTONA JA WOKATTUNA

KUKKAKAALIA KEITTONA JA WOKATTUNA

Mökin jääkaapissa on komeillut iso kukkakaali lähes kaksi viikkoa.  Se oli säilynyt jämäkkänä.  Vain suojuslehdet olivat ehtineet nuutua.  Pilkoin kovimmat osat kattilaan ja kiehautin niiden kanssa pari perunaa ja pari keltasipulia.  Sain sauvasekoittimella aikaiseksi samettisen keiton.  Maustoin sen kananmunan keltuaisella, yrttisuolalla ja tuoreilla yrteillä.

Kukkakaalin nuput pääsivät wokkipannulle yhdessä grillikasvisten jämien kanssa.  Sekaan sopi vielä tuore lohkottu tomaatti sekä runsaasti sipulinvarsia.  Maustoin rapsakat kasvikset intialaisittain jeeralla ja jauhetuilla korianterinsiemenillä.  Toden totta, maku oli mukavan eksoottinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.