batumi mustanmeren rannalla

BATUMIN RANTAPUISTIKKO

BATUMIN RANTAPUISTIKKO

Pe 12.6.2015

  • junamatka Tbilisistä Batumiin ykkösluokassa
  • kaupunkikierros Batumissa valkoisella mersullamme ja lounas
  • veneajelu sataman tuntumassa
  • ohjelmassa piti olla delfiiniesitys, mutta myöhästyimme
  • kiertokävely kasvitieteellisessä puutarhassa
  • majoittuminen Piaza Inn hotelliin
  • khinkali-illallinen
  • yöoluet katuterassilla

Tuttu mersumme vei meidät aamuvarhaisella rautatieasemalle. Matkanjohtajamme joutui sitä ennen itse valmistamaan aamiaisen, sillä hotellin henkilökunnan työaika alkoi vasta yhdeksältä. Saimme kahvin ja teen lisäksi paikallista leipää ja juustoa, tukevia viipaleita sipuliteemakkaraa sekä pieniä makeita tomaatteja.

 

JUNAEVÄITÄ JA LUKEMISTA VIIDEN TUNNIN MATKALLA

JUNAEVÄITÄ JA LUKEMISTA VIIDEN TUNNIN MATKALLA

Loput Leo pakkasi matkaeväiksi, jotka maistuivat puolen päivän aikaan mainiosti.  Junamatka Batumiin kesti vähän yli viisi tuntia. Junassa oli hyvin tilaa lueskella ja katsella rehevän vihreitä maisemia. Mustanmeren lähestyessä ilmasto muuttui kosteanlämpimäksi ja kasvillisuus subtrooppiseksi.

Mersumme odotteli pääteasemalla, joka oli noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta. Lounaalla saimme uunissa haudutettua lihapataa ja me kaksi kasvissyöjää maukasta papupataa salaatin ja tuoreen leivän kera. Ravintola tarjosi maistiaiseksi kannullisen valkoviiniä, siitä ja hyvästä ruuasta kiitos.

 

HERRASEURASSA MUSTALLA MERELLÄ

HERRASEURASSA MUSTALLA MERELLÄ

Satamassa odotteli kaksi pientä venettä, joilla pääsimme haistelemaan Mustanmeren tuulta. Siis pääsimme, kun veneeseen oli vaihdettu akku. Sen vuoksi delfiiniesitys jäi väliin, mutta siitä emme olleet pahoillamme.

 

BATUMIN RANTANÄKYMIÄ

BATUMIN RANTANÄKYMIÄ

 

OMAN KULLAN KAINALOSSA

OMAN KULLAN KAINALOSSA

 

HELEITÄ PIKKURUUSUJA

HELEITÄ PIKKURUUSUJA

 

MUSTAT PILVET UHKAAVAT

MUSTAT PILVET UHKAAVAT

Kiinnostavampaa oli kierrellä upeassa puistossa, jossa oli valtava määrä trooppisia kasveja. Ehdimme nähdä niistä vain murto-osan, sillä matka jatkui.

 

KULTAINEN NEPTUNUS JA UUTTA ARKKITEHTUURIA

KULTAINEN NEPTUNUS JA UUTTA ARKKITEHTUURIA

Kiersimme katsastamassa Batumin jugend-aukiot ja näyttävät patsaat ennen kuin majoituimme Piazza Inn keskustahotelliin.

Illallinen valaistulla sisäpihalla oli tunnelmallinen. Leo valitteli, ettei ollut ehtinyt paneutua ruokalistaan. Hän tiesi, että paikalliset syövät joka ilta khinkaleita. Niin siis mekin. Minä olin lukenut opaskirjastamme, että täytteenä voi olla lihan ja perunan ohella myös sieniä. Niinpä toivoin, että josko minä ja Erkki saisimme sieniversiot. Saimme ja olimme tyytyväisiä. En muista, koska olen syönyt jotain niin hyvää. Metsäsieniä oli täytteessä runsaasti ja ne oli maustettu yrteillä makoisiksi. Täällä korianteria lisätään lähes kaikkiin ruokiin. Asiakas kiittää. Viinit tilasimme ja maksoimme mukisematta itse.

 

TUOPIT TERASSILLA

TUOPIT TERASSILLA

Vaikka aukio oli ruokapaikkana kaunis, livemusiikki kaikui taas aivan liian kovaa. Lähdimme ruokailun jälkeen Sirpan ja Erkin kanssa vähin äänin Batumin yöhön. Löysimme lähikorttelista suositun olutterassin. Ilta ehti vaihtua aamuyöksi rupatellessa. Vaikka kaupungista löytyi parikin kasinoa, palasimmme kiltisti kotihotellille nukkumaan, sillä aamulla oli tiedossa varhainen lähtö kohti Kaukasus-vuoristoa.

Tarina jatkuu otsikolla ”Kaukasusvuoristossa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.