syyssadetta ja rapuja

ASFALTTI KIILTÄÄ AULANGONTIELLÄ

ASFALTTI KIILTÄÄ AULANGONTIELLÄ

ma 7.9.2015

Olen yksin Hämeenlinnan kodissa Espoon matkan jälkeen.  Kuuntelen sadepisaroita.  Heräsin yöllä monta kertaa ropinaan.  Taivas oli vielä aamullakin musta ja sitkeä sade jatkui.  Radio Häme kertoi, miten viljelijät valittelivat kurjia sadonkorjuusäitä.  Onneksi loppuviikoksi on luvassa selkenevää.  Jussi on mökillä rapuhommissa.  Hän sai ensiyrittämällä 15 vonkaletta.  Tämän päivän saldoa en ole vielä kuullut.  Meillä on pitkä perinne järjestää syksyisin iloiset rapujuhlat mökillä.  Näyttää siltä, että ne toteutuvat tänäkin vuonna.

Jussi soitteli.  Vanajalla tuulee rajusti.  Rapumerrat ovat edelleen järvessä, mutta hän yrittää nostaa ne ennen kuin tulee hakemaan minut.  En ollut ihan vakuuttunut, haluanko mökille.  Jussin mielestä sadesää on vain pukeutumiskysymys.  Hmm.

Sade vaimeni iltapäivällä.  Mies tuli ja tottahan minä lähdin mielelläni mökille, kun saunakin oli luvassa.    Jussi oli hakenut huomista varten kuohuviiniä ja lupasi tarjota lasilliset jo näin syntymäpäivän aattona.  Kyllä tämä tästä iloksi muuttuu.

JUSSIN SUMPUSSA OLI PARIKYMMENTÄ SAKSINIEKKAA

JUSSIN SUMPUSSA OLI PARIKYMMENTÄ SAKSINIEKKAA

Mökillä sade oli rassannut kukkia.  Toivottavasti aurinko herättelee ne vielä.  Sademittarin mukaan viikonloppuna oli satanut kokonaista 42 mm.  Piha oli likomärkä, rinne samoin.  Uskaltauduimme saunalle ja istuimme putipuhtaina tuulisella verannalla katsomassa auringonlaskua.  Kuohuviinin nautimme takkatulen äärellä.  Mökkielämässä on puolensa.  Jos olisimme jääneet kaupunkiin, olisimme nököttäneet sohvannurkassa katselemassa televisiota.  Ei siinäkään ole mitään vikaa, mutta sitä iloa riittää koko talveksi.

 

ti 8.9.2015 Jussin syntymäpäivä

Jussi syntyi tasan 66 vuotta sitten kotona Valte-sedän kylmässä kammarissa Alajärvellä kello 6:10 aamulla.  Kotitalo oli silloin vielä rakenteilla.  Mies oli tyytyväinen, kun sai aamupäivän aikana lukuisia onnittelusoittoja ja tekstiviestejä.

 

SYNTYMÄPÄIVÄLAHJOJA

SYNTYMÄPÄIVÄLAHJOJA

Minä annoin pieniä paketteja.  Täsmälahjoina kaksi paria ehjiä sukkia ja tulevaa Lapin retkeä varten sieniveitsen, jossa oli tuppi.  Niin ja tietysti ison kimpun hehkuvia ruusuja.

 

VASTAPAISTETTUJA OHRASÄMPYLÖITÄ

VASTAPAISTETTUJA OHRASÄMPYLÖITÄ

Mökkikeittiö on pullantuoksuinen.  Pyöräytin kaksi pellillistä ohrasämpylöitä ja tarjosin kuumaa kahvia niiden seuraksi.  Suunnitteilla on sieniretki ja illalla kahden hengen rapujuhlat!  Onneksi sade on lakannut.  Taivas on sakeassa pilvessä, mutta se ei metsäretkeä haittaa.  Kumisaappaat jalkaan ja menoksi.

 

SYNTYMÄPÄIVÄSANKARI VARAUTUI ÄMPÄRIN KERA SIENISAALIISEEN - TURHAAN

SYNTYMÄPÄIVÄSANKARI VARAUTUI ÄMPÄRIN KERA SIENISAALIISEEN – TURHAAN

En muista tällaista syksyä.  Metsä oli aivan kuollut.  Kiersimme vanhat tutut suppilovahveropaikat.  Emme löytäneet ensimmäistäkään.

 

KELTAISIA KANTARELLEJA LÖYTYI, SUPPILOVAHVEROITA EI

KELTAISIA KANTARELLEJA LÖYTYI, SUPPILOVAHVEROITA EI

Kantarelleja sentään löytyi.  Vähän.  Ja hirvikärpäsiä.  Onneksi niitäkin vähän.  Metsässä oli hauska kävellä, mutta vielä hauskempi olisi ollut, jos sieniä olisi löytynyt.

 

RAVUT ON KEITETTY - NYT ODOTTELEMME ILTAJUHLIA

RAVUT ON KEITETTY – NYT ODOTTELEMME ILTAJUHLIA

Iltapäiväaurinko paistoi mukavasti, kun palasimme.  Keittelimme ravut ennen metsäretkeä.  Nyt ne olivat sopivasti jäähtyneet.  Pakastimme suurimman osan tulevia kestejä varten.  Maltoimme jättää mukavan kahden hengen annoksen odottelemaan iltaa.

LÄHDIMME AURINGONLASKUN AIKAAN JÄRVELLE

LÄHDIMME AURINGONLASKUN AIKAAN JÄRVELLE

 

JUSSI LASKI VERKOT VETEHEN

JUSSI LASKI VERKOT VETEHEN

Vaikka järvellä tuuli, laskimme pitkästä aikaa verkot.  Minä soudin ja Jussi sujautti pyydykset veteen.  Sen jälkeen olikin juhlan aika.

 

TYYTYVÄINEN SYNTYMÄPÄIVÄSANKARI

TYYTYVÄINEN SYNTYMÄPÄIVÄSANKARI

Kynttiläillallinen viileässä säässä onnistui mainiosti.  Sankari oli tyytyväinen ja ravut sekä valkoviini herkullisia.  Tällaisia iltoja voisi viettää toistekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.