kotimaisia omenoita

OMENAHOMMIA

OMENAHOMMIA

Taas on se aika vuodesta, että omenoita on tai ei ole.  Tänä vuonna on.  Entisen kotitalomme vanhat omenapuut Espoossa tuottivat hyvän sadon.  Miika toi mökillä käydessään kassillisen enemmän tai vähemmän rupisia omenoita.  Vaikka ulkonäkö ei ole priima, maku on.

 

TUOKSUVAA OMENAHILLOA

TUOKSUVAA OMENAHILLOA

Minä pilkoin parhaat kattilaan ja keittelin kymmenisen minuuttia hilloksi.  Lisäsin vain ripauksen sokeria, sillä ne muuttuvat keitettäessä makoisiksi.  Jätin hillon karkeaksi, jotta hampaillakin on töitä.  Löytyy tekstuuria, niin kuin ruokaohjelmissa muodikkaasti sanotaan.

 

OMENAPIIRAKKA

OMENAPIIRAKKA

Omenapiirakka syntyi vaivattomasti kaupan pakastetaikinasta.  Nykyään on saatavina jopa pyöreitä taikinalevyjä.  Esipaistoin sitä viitisen minuuttia, vaikkei pakkauksen ohjeessa sitä edellytetty.  Varmistin, että pohja kypsyy kunnolla.  Levitin kerroksen rahka-kermaviiliseosta ja sen päälle omenanlohkoja, sokeria ja kanelia.  Tarjosin vaniljakastikkeen kera.  Helppoa ja aina hyvää!

 

LASTEN MEHUHETKI

LASTEN MEHUHETKI

Miika oli ottanut herkän kuvan Visasta ja Otsosta omenahommissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.