syksyinen kasviswokki

NÄISTÄ SYNTYY VÄRIKÄS WOKKI

NÄISTÄ SYNTYY VÄRIKÄS WOKKI

Nautin syksyisin kaupassa käydessäni kasvisten värikirjosta.  Keräsin ostoskärryyn toinen toistaan hehkuvampia ruoka-aineksia wokkia varten.  Granaattiomena pääsi mukaan ihan vain kauneutensa vuoksi.  Sitä en laita wokkipannulle, vaan teen kirpeänmakean jälkiruuan.

 

TOFU WOKKIPANNULLA

TOFU WOKKIPANNULLA

Pilkoin kasvikset suupalan kokoisiksi.  Marinoin tofun ja paistoin sen ensin valkosipulin, chilin, rosmariininoksien ja tuoreen inkiväärin kera.  Siirsin sivuun ja laitoin seuraavaksi pannulle värikimaran.

 

TARJOLLA TOFUA, WOKKIKASVIKSIA JA BASMATIRIISIÄ

TARJOLLA TOFUA, WOKKIKASVIKSIA JA BASMATIRIISIÄ

Kuullotin kasvikset kuumalla wokilla pikaisesti rapsakoiksi.  Sekoitin tofun joukkoon.  Maustoin padan soija- ja chilikastikkeella sekä varovasti sesamöljyllä.  Tuore rosmariini toi hyvän yrtinmaun.  Tarjosin wokin suoraan pannulta höyrytetyn riisin kera.

 

GRANAATTIOMENAHERKKU

GRANAATTIOMENAHERKKU

Jälkiruoka syntyi helposti.  Puolitin granaattiomenan ja kaavin lusikalla herkulliset pallerot ja mehun kippoon.  Sekoitin joukkoon purkillisen kevytcremefraisea ja turkkilaista jogurttia.  Maustoin hunajalla ja nautin.  Suosittelen.

 

PAISTETTUA RIISIÄ

PAISTETTUA RIISIÄ

Yritän olla taloudellinen kokki.  Teen yleensä ruokaa kerralla kahdeksi päiväksi.  Nyt riististä ja wokkikasviksista tuli uusi ruokalaji.  Paistoin keitetyt riisit pannulla ja sekoitin joukkoon raa’an kananmunan.  Lisäsin wokin tähteet ja kuumensin nopsaan.  Maku oli kohdallaan, kun lisäsin hiukan soijakastiketta.  Helppoa ja hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.